It’s 5AM! De ce ai nevoie în dimineţile de după o noapte de distracţie

5am

Spune drept, cunoşti prea bine scenariul: o noapte în oraş, cea mai faină gaşcă, cocktailuri, muzică tare în difuzoare, o distracţie care ţine până în zori. Însă, atunci când te trezeşti, nu eşti tocmai în cea mai bună formă. Nu funcţionezi în parametri obişnuiţi. Şi parcă nici cu durerea de cap nu prea te înţelegi. Dacă ai putea pocni din degete, astfel încât să scapi instantaneu de starea de acum şi să rămâi doar cu amintirile nopţii trecute, ar fi excelent.

Dar cum puterile fermecate nu sunt o opțiune, Luana Berbec și Mihai Scarlat au descoperit o alternativă de-a dreptul magică: 5AM, o băutură fresh, un adjuvant ce luptă împotriva mahmurelii de a doua zi. Simplu, rapid și eficient!

Cei doi antreprenori au fondat împreună RE:VIVE, o companie ce produce suplimente alimentare menite să ofere un quality lifestyle consumatorilor și să răspundă cât mai multor nevoi din viața cotidiană. Luana a fost co-proprietar al unui lanț de magazine care comercializa suplimente alimentare importate în exclusivitate, iar în timp a dezvoltat pasiunea pentru plante, acumulând informații prețioase în urma unor cursuri de specialitate. La rândul lui, Mihai deține de câțiva ani o firmă de PR care activează în zona de organizare de evenimente și entertainment pentru cluburi și restaurante exclusiviste din București. Acum, cei doi și-au unit forțele, au folosit expertiza pe care o au și au creat 5AM, primul produs lansat sub umbrela RE:VIVE.

Povestiți-ne puțin despre 5AM: ce este produsul, când și cum v-a venit ideea pentru el?

Mihai: 5AM este o dimineață frumoasă într-o sticluță de 100 ml. Menirea lui este de a ajuta organismul și, în definitiv, consumatorul, să își păstreze un quality lifestyle, să aibă o zi cu un tonus ridicat, chiar dacă a petrecut cu o seară înainte alături de prieteni sau de familie.

Luana: Ideea pentru el a debutat din nevoile noastre personale, fiind tineri cu o viață socială activă. Cu siguranță orice persoană s-a trezit după un party cu primul lucru în gând: „dacă ar exista ceva să nu mă mai simt așa…”. Eu am cochetat dintotdeauna cu acest concept de a crea un brand de suplimente pentru nevoile generațiilor tinere și cred că 5AM este un bun ambasador pentru cele ce vor urma.

Cum ați ales ingredientele și cum a decurs research-ul pentru acest produs, până la formula „câștigătoare“?

Mihai: Eu am servit drept studiu de caz pentru Luana. Dintre noi doi, eu sunt cu mahmureala, iar ea este cu remediul. Drept pentru care pot spune că am analizat fiecare situație cu care se confruntă organismul în perioada de hangover, am băut diverse ceaiuri și am consumat diverse vitamine și minerale, separat și împreună, la recomandările Luanei, iar mai apoi a apărut prima formulă. A urmat perfecționarea ei de către un grup de farmaciști, aprobarea Institutului de Bioresurse Alimentare și înregistrarea EUIPO a brandului RE:VIVE la nivel european. Pare simplu, dar între acești trei pași (research – perfecționare – aprobare) au curs 14 luni, deci povestea ar fi mai lungă.

Luana: Atât selecția materiilor prime, cât și importul și procesarea lor pentru a începe producția (procese lungi și anevoioase ca urmare a regulilor stricte de producțieî alimentară) au durat în jur de 12 luni. Am selecționat părțile plantelor cele mai eficiente pentru acest remediu, cât și substanțele active de o puritate foarte mare, pentru a da concentrația maximă a ingredientului în produs.

5am

Când putem consuma 5AM? Cum ne ajută acest produs, mai exact?

Mihai: Scopul de bază al lui 5AM este de a preveni starea de mahmureală, Se recomandă a se consuma noaptea, înainte de culcare, astfel încât timpul somnului, produsul să lucreze pentru ține. Însă el poate acționa și ca un tonic pentru organism, putând fi consumat oricând în timpul zilei.

Luana: Amestecul de plante suplinește tot ceea ce organismul uman pierde în urma consumului de alcool – vitamine, minerale – iar pe de altă parte, substanțele active din plantele folosite ajută corpul prin: detoxificarea ficatului (silimarina, de exemplu), creșterea ritmului metabolizării alcoolului. De asemenea, au proprietăți antiinflamatoare, antialgice, reduc stresul fizic și oboseala, ceața mentală, starea de greață sau stările de anxietate și au proprietăți antioxidante, alcoolul fiind un agresiv element de oxidare a celulelor. 5AM este genul acela de produs de care aveam atât de multă nevoie, dar nu ne dădeam seama de asta până acum.

De ce credeți că a durat atât de mult până să apară pe piață?

Mihai: Pentru că nimeni nu își asumă acest subiect. Este un subiect tabu, despre care ne este puțin jenă să discutăm și, în consecință, să facem ceva, chiar dacă în toate culturile europene și nu numai, cele mai frumoase evenimente din viața unui om se învârt în jurul unor petreceri alături de familie, prieteni și al unor băuturi pe bază de alcool, deci inevitabil, apare starea de mahmureală.

Luana: Fiecare persoană are un mic truc pentru aceste dimineți greoaie. Eu cel puțin am un raft plin de suplimente pe bază de plante, pe care le combin în funcție de nevoie, plus apă de cocos, aceasta fiind un ajutor de rehidratare a organismului minunat prin aportul ridicat de electroliți, toate împreună cu un mic dejun plin de vitamine. În mare parte, toate acestea se găsesc acum în 5AM.

Unde putem găsi sticlele de 5AM?

Mihai: Momentan, exclusiv pe site-ul companiei RE:VIVE – www. reviveshop.eu, la pachete de 4 sau de 8.

Ce urmează acum pentru voi? Vă gândiți și la alte produse?

Mihai: În viitorul apropiat dorim să creștem aria de distribuție online și offline , cât și vizibilitatea produsului, atât în țară cât și în străinătate.

Luana: Am proiectat încă trei noi produse, complet naturale, atât pentru menținerea calității pielii, cât și pentru răceli sau nevralgii ușoare, produse ce urmează să fie introduse în gama de produse disponibile online. 

Foto: Christian Tudose