Item of the Week: Tartan & Tweed în ținutele celebrităților

Chiar dacă de obicei asociază lookurile sofisticate cu piesele uni și cu tăieturile rigide caracteristice minimalismului, celebritățile nu se feresc nici de printuri. Iar la săptămânile modei, câteva dintre ele au ales să poarte două materiale speciale: tartan și tweed. 

În timpul săptămânilor modei recent încheiate cu prezentările de la Paris, celebritățile s-au întrecut în outfituri care mai de care mai interesante din punctul de vedere al stylingului, punând perfect în balanță stilul personal, evenimentul și momentul zilei. Astfel, unele dintre cele mai îndrăgite materiale de anul acesta au fost tartanul și tweedul, perfecte atât pentru outfiturile lejere, cu jeans, cât și pentru cele glam, în funcție de selecția de accesorii. 

Printre outfiturile noastre favorite se află cele în care linia anilor ’60 joacă rolul principal. Salopeta scurtă purtată de Juliette Dol și rochia aleasă de Rita Ora sunt piesele-cheie ale unor lookuri foarte reușite, completate de elemente perfect alese, dar și de coafură sau machiaj potrivite. Ceva din imaginea Ritei Ora ne-a făcut să ne gândim la Brigitte Bardot, dar într-o abordare un pic mai punk.

Juliette Dol
Rita Ora

Iar dacă vorbim despre tweed, nu putem depăși subiectul fără să amintim de casa care a transformat acest material într-unul iconic. Chanel și clasicele taioare nu vor fi niciodată detronate la acest capitol. Iar Virginie Ledoyen a ales să poarte o astfel de piesă chiar la showul casei dedicat sezonului FW20. 

Virginie Ledoyen

Paltonul tartan a fost ales de numeroase celebrități pentru a completa outfiturile în diverse stiluri. dintre acestea, ne-a plăcut foarte mult lookul lui Gigi Hadid, datorită cromaticii, dar și a liniei fiecărei piese, dar și lookul ales de Janelle Monae, cu mici influențe Jackie O. 

Janelle Monae
Gigi Hadid
Emmanuelle Seigner
Cindy Bruna

Una dintre cele mai cool asocieri pe care o poți face cu tartanul este stilul grunge, iar Noomi Rapace a purtat un astfel de outfit, accesorizat cu un chocker din lanț și cu un colier lung cu o cruce. Iar un trend care vizează acest stil am văzut la NYFW FW20

Noomi Rapace

 Foto: Hepta