Item of the Week: Rochia roșie sau Lady in Red, în tendințe pentru totdeauna

Rochia roșie este un item aproape la fel de iconic precum Little Black Dress. Celebritățile mizează pe natura ei senzuală ori de câte ori au de înregistrat o apariție de neuitat, fie că vorbim despre red carpet, fie că ne referim la o ținută casual. Lady in red pare că este în tendințe pentru totdeauna, iar designerii o susțin cu tot ce au mai rafinat, mai feminin și mai pasional în ateliere. 

Rochia roșie le-a asigurat multo celebrități de la Hollywood o poziție importantă în topul celor mai frumoase apariții ale tuturor timpurilor. Îți amintești cu siguranță de Scarlett Johansson în 2006, la Oscaruri, în rochia Calvin Klein Collction, de Nicole Kidman în rochia Balenciaga cu fundă la spate, din 2007, sau de Blake Lively în rochia Versace cu decolteul foarte generos, din 2009, de la același eveniment. Săptămâna aceasta, câteva astfel de piese ne-au atras atenția, fie că au fost purtate pe red carpet sau în lookuri casual. 

Și dacă e să vorbim despre apariții memorabile, uită-te bine la Meghan Markle zilele acestea, pentru că probabil sunt printre ultimele în calitate de Ducesă de Sussex. Iar pentru o astfel de ocazie a optat pentru o rochie roșie care îi vine, în mod total nesurprinzător, perrrfect! Frumoasa brunetă cu pielea măslinie este aproape un arhetip complementar al rochiei roșii, așa că ea nu poate fi decât una dintre preferatele noastre. 

Meghan Markle

Pe locul 2 se află Emily Blunt. Dacă senzualitatea ar fi o piesă vestimentară, aceea cu siguranță ar fi o rochie din piele roșie, cu talia marcată, un corset cu un decolteu-inimă și inserție de dantelă în partea de jos. Dacă nici ținuta asta nu le are pe toate, atunci nu știm ce se mai poate face întru sexappeal. Iar makeup-ul natural, cu glow-ul din dotare, completează perfect opțiunea vestimentară și accesoriile discrete. 

Emily Blunt

Chiar dacă e aproape imposibil să nu asociezi nuanța intensă de roșu cu pasiunea, nu trebuie neapărat să joci rolul seducătoarei. Poți găsi o variantă mai „cuminte’’, dar la fel de feminină. Iar Aly Michalka și Marina Fois au purtat exemplele perfecte. 

Marina Fois
Aly Michalka

Dacă îți dorești mai multe surse de inspirație pentru această tendință, ne-au rămas în minte câteva lookuri din colecțiile SS20, cum ar fi Rodarte, Off-White, Givenchy și Roksanda. 

Roksanda SS20
Givenchy SS20
Elie Saab SS20
Off White SS20

Foto: Hepta