Irina Rimes: ”Lucrurile mici mă fac fericită, iar lucrurile mari mă fac să mă simt împlinită”

irina rimes vocea romaniei

Mâine începe sezonul 9 Vocea României, iar show-ul aduce o mulțime de noutăți. Irina Rimes rămâne singura prezență feminină din juriul completat anul acesta de Horia Brenciu, care a făcut parte din echipa inițială a emisiunii. Irina spune că va face front comun cu Horia în fața ”atacurilor” lui Tudor Chirilă. Se anunță o luptă acerbă, pe care de-abia așteptăm s-o urmărim!

Irina, cum se anunță următorul sezon de la Vocea României?

Din punct de vedere al talentului și al calităților vocale, anul acesta este extrem de bun. Avem în concurs o mare diversitate de voci, unele mai speciale decât altele, iar bătălia va fi foarte serioasă. Plus, a venit Brenciu. Va fi cu explozii între jurați.

Ești singura prezență feminină din juriu. Cum le faci față colegilor antrenori?

Nu știu. Pur și simplu. Uneori profit de acest privilegiu când lucrurile se înfierbântă. Dar, în general, nu cred că are prea mare importanță pentru mine.

Dacă ar fi să-l descrii pe fiecare dintre ei într-un cuvant, ce ai folosi pentru fiecare?

Brenciu – One man show. Smiley – Prieten. Tudor – Provocare. 

Cu ce arme vrei sa-i ”învingi” pe colegii tăi?

Anul acesta am voci speciale. Nu urmăresc neaparat să mă bat cu colegii mei, ci, mai degrabă, să aleg piesele potrivite și să ajung în finală cu o voce puternică, care să reprezinte echipa Cosmo cu mult succes, și să am grijă să fac tot posibilul ca finalistul meu să ajungă câștigător.

irina rimes vocea romaniei

Ce părere ai despre venirea în echipă a lui Horia Brenciu? Ce așteptări ai?

Horia mi-a devenit prieten. Se poarta frumos cu mine, ba chiar, de multe ori, mă protejează de mult cunoscutele replici acide venite din partea lui Tudor. 

În ceea ce privește concurenții, de ce crezi că te vor alege pe tine în noul sezon Vocea României?

Pentru că am avut momente foarte bune anul trecut cu concurenții mei și pentru că Dora a fost foarte aproape de trofeu, iar o mulțime de oameni au considerat-o câștigătoarea sezonului 8. Pentru că sunt bună și pentru că empatizez mult. Pentru că am demonstrat că mă pricep. 

Piesele tale au mereu versuri cu semnificație și spun povești de dragoste complexe. Care sunt contextele din care te inspiri acum în creația ta muzicală?

Cred că e cea mai des întâlnită întrebare de când ma găsesc in industria muzicală de aici. Scriu/descriu experiențele personale, durerile, frustrările, trăirile, bucuriile și iubirile mele  în fiecare piesă. Altfel nu știu să creez.

irina rimes vocea romaniei

Cum arată viața ta, în acest moment? În plan personal, ca profesional știm…

Viața mea personală se învârte în jurul muzicii.

Care sunt lucrurile care te fac fericită acum? Cum îți cauți și cum îți găsești fericire, care filosofia ta de viață în această privință?

Munca, repețiiile, prietenii și familia mea, concertele și publicul, înghețata la cornet, mașina mea de făcut baloane de săpun, casa mea nou amenajată, mașinuța mea care ma duce peste tot, concurenții de la Vocea României, care-mi devin tot mai apropiați cu fiecare etapa. În general, lucrurile mici mă fac fericită, iar lucrurile mari mă fac să mă simt împlinită.

În ce sentiment ai vrea să te transformi, dacă ai putea?

În fericire.

E ceva ce ai schimba din parcursul tău de până acum ca artist? Cum te vezi tu, Irina Rimes, pe piața muzicală românească?

Nimic nu aș schimba. Poate doar aș încerca să folosesc timpul într-un mod mult mai eficient, ca să am timp de studiu. Nu regret nimic, nicio greșeală pe care am comis-o, mai ales că, datorită acelor greșeli, sunt așa cum sunt astăzi.

Dintre apropiații tăi – prieteni și familie – cine îți cunoaște toate secretele?

Fratele meu.

Trăsătura ta fizică preferată la tine care e? 

Am ochii migdalați. Pe ei îi iubesc cel mai mult.