Irina Păcurariu: “Cel mai dificil moment al carierei mele a fost pierderea celei mai bune prietene, care mi-a fost mentor, soră mai mare, confesor… “

 

Irina Păcurariu mi s-a părut întotdeauna o femeie fericită, care le are pe toate. Face emisiuni TV de calitate la postul public de televiziune, are o familie frumoasă, încearcă să schimbe lumea, atât cât îi stă în putință, și face fiecare lucru cu plăcere. Omul care aduce povești din realitatea românească pe micul nostru ecran ne spune astăzi o mică parte din povestea ei.

Gustul care îţi va aduce mereu aminte de copilărie este… 

Leușteanul din ciorbele bunicii, plăcintele cu brânză și mărar, cireșele abia culese. Și pot continua…

Cea mai mare plăcere este …

Să nu fac nimic, să nu am nimic de făcut, să mă detașez de toate. Dacă e posibil ca ai mei să mișune în jur, să interacționeze, eventual să se joace în curte, fie și cu câinii noștri –avem un ciobănesc și un Akita- fără să mă bage în seamă, tabloul e idilic și aproape perfect.

Cel mai tare îţi este frică de

Boală, neputință în fața suferinței celor pe care îi iubesc.

Cel mai dificil moment al carierei tale a fost 

Pierderea celei mai bune prietene, care mi-a fost mentor, soră mai mare, confesor… un fel de jumătate mai bună. Se numea Vanda Condurache și era cea mai inteligentă și înțeleaptă persoană pe care am cunoscut-o.

Cea mai frumoasă amintire pe care o ai dintr-o vacanţă este…

Ce-mi vine acum în minte: Vevey, malul lacului Geneva. Unul dintre momentele în care timpul stă pe loc și n-ai niciun motiv să-l deranjezi. Îmi amintesc și că de două ori am decis să mai prelungim șederea cu încă o zi, deși locul nu fusese destinație, eram doar în trecere cu mașina pe acolo.

Ce te face întotdeauna să zâmbeşti… Finalul unei migrene.

Ce apreciezi cel mai mult la o persoană… Onestitatea, dacă se poate dublată de autoironie și simțul umorului.

Cea mai bună carte pe care ai citit-o este… Imposibil de făcut top-uri, dar o zic pe ultima de pe noptieră, Elif Shafak- Cele trei fiice ale Evei.

Actorul de care te-ai îndrăgostit prima oară a fost… Nu mai știu dacă era Al Pacino. Sau Paul Newman. Sau Denzel Washington. Oricare e încă valabil.

Cel mai mare vis este ...

Să mă trezesc dimineața cu bilete de avion-surpriză aduse cu micul dejun. Nu contează încotro.

Proiectul în care te implici în perioada următoare…

Profesori de milioane, emisiune tv, gală dedicată educației, proiect în colaborare cu Junior Achievement România. Pentru că am două fete și plănuiesc să fac din ele oameni întregi, așa că mă interesează mult ce se întâmplă în școala românească, măcar și pentru că am dreptul să sper că generația lor va fi mai puțin inocentă- și aici mă refer la informație, discernământ, educație- decât a noastră.