Ioana Mîndruță și relația sa cu tehnologia

Medicul neurolog Ioana Mîndruţă, specialist epileptolog la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), ne vorbește acum despre relația sa cu tehnologia.

Ce imagine se află pe ecranul telefonului dvs.?

Una dintre stock images, am schimbat de curând telefonul și nu am avut timp să-l personalizez. Pun pariu că așa va rămâne, la cum se desfășoară de rapid lucrurile…

Care este primul lucru pe care îl faceți dimineata?

Apuc telefonul și mă uit pe mesajele care vin de la spital, uneori mă conectez cu laboratorul de la spital să decid privind evenimentele care au avut loc peste noapte. Apoi scot laptele din frigider, apăs pe butonul de pornire al espressorului și îmi prepar un latte perfect.

Obișnuiți să faceți cumpărături online? De pe ce site-uri?

Da, emag pentru tehnologie și birotică, FashionDays pentru haine și Notino, pentru cosmetice.

De unde vă luați informația?

Petrec mult timp pentru informația medical, citesc articole de specialitate și urmăresc câteva site-uri dedicate, la care am setate alerte. Citesc știrile pe telefon, ascult mult radio pentru că petrec ceva timp în trafic. Mindruta.ro (sotie disciplinată), Hotnews, mediafax, gandul, adevarul, CNN, BBC news, Bloomberg.

Cum arată playlistul-ul din mașina dvs.?

Aici sunt old fashion, de obicei ascult muzică în mașină când îmi duc fiul cel mare la liceu dimineața sau îl mai iau seara din oraș. El știe ce-mi place și ne distrăm grozav pentru că intră în jocul meu, așa că ascultăm Supertramp (Breakfast in America etc), Cole Porter, Moscopol , Bob Dylan, chiar opera – cântăm împreună “aria calomniei” de ex. “un tremueto, un temporale, un tumulto generale, che fa l’aria rimbombar etc”.

Pe cine urmăriți pe instagram?

Pe fiul meu cel mic, Matei, el e activ pe Insta și eu sunt cu ochii pe el.

Care este ultimul lucru pe care îl faceți seara, înainte de somn?

Citesc cateva pagini dintr-o carte, acum de exemplu citesc “Nemurirea”, de Kundera și mă conectez cu laboratorul de la spital și mă uit la pacientii care sunt înregistrați la video EEG să verific dacă totul merge bine, ziua e rotundă, după cum vezi.