Invitații speciali ai ZILELOR FILMULUI GERMAN!

La ZILELE FILMULUI GERMAN vezi filmele din program alături de membri ai echipei ce le-au realizat. Astfel, Goethe-Institut îi aduce la București în perioada 3-9 noiembrie pe Wolfgang Kohlhaase cel care semnează scenariul filmului In Zeiten des Abnehmenden Lichts, ce va fi proiectat în deschiderea #ZFG12, pe regizorii Torsten Stegmann și Borwin Richter (Zeigen was man liebt), pe Mela Feigenbaum, actrița ce joacă rolul principal în filmul Unterwäschelügen, și pe producătoarea filmului Die Einsiedler, Susanne Mann.

„Avem deosebita plăcere de a vă invita la o nouă ediție a Zilelor Filmului German la București! Anul acesta, programul va cuprinde 15 lungmetraje și documentare remarcabile, menite să ofere atât divertisment de calitate pentru întreaga familie, precum și teme de reflecție. Ozana Oancea a acceptat provocarea de a face selecția celei de-a 12-a ediții a festivalului, astfel încât programul să reflecte cât mai cuprinzător cinema-ul german contemporan și suntem onorați să-i avem cu noi la București pe mulți dintre realizatorii care au fost implicați în producția filmelor pe care le vom prezenta”, ne spune Evelin Hust – Directorul Goethe-Institut România.

Wolfgang Kohlhaase este regizor de film și scenarist și este cunoscut publicului pentru filmele: Sommer vorm Balkon (2005), Die Stille nach dem Schuss (2000) sau Der schweigende Stern (1960), fiind distins cu numeroase premii de-a lungul carierei sale de peste 50 de ani, unul dintre cele mai recente este Ursul de Aur pentru întreaga activitate primit în 2010 la Berlinale.

Născut în 1961, Torsten Stegmann este regizor, scenarist, muzician și organizator de festivaluri, fiind la bază proiecționist de cinema. A lucrat mai bine de zece ani într-un cinematograf din Hamburg, unde a intrat în contact cu munca regizorului Klaus Lemke, membru al Grupul de la München, ce avea ca scop revitalizarea cinematografiei germane prin producția de filme cu un buget mic, însă cu scenarii creative și moduri noi de abordare a imaginii.

Un alt admirator al principiilor enunțate de Grupul de la München este și Borwin Richter, născut la Hamburg în 1965, care a scris împreună cu Stegmann scenariul filmului pe care acesta l-a și regizat: Krasser Move (2013), fiind de asemenea și producătorul filmului.

Zeigen was man liebt, filmul proiectat în cadrul celei de-a 12-a ediții a ZILELOR FILMULUI GERMAN este „un documentar compus din materiale de arhivă despre încercarea de revoluționare a cinema-ului german propusă de Grupul de la München. Filmul ca pasiune, ca experiment, ca oglindă a lucrurilor care ne plac, simplu, lejer”, a povestit Ozana Oancea, selecționerul programului de anul acesta.

Unul dintre cele mai recente exemple de astfel de cinema practicat, cu același șocant nonconformism ca și acum jumătate de secol, de cowboy-ul, rocker-ul, neo-anarhistul, hipster-ul, improvizatorul Klaus Lemke este Unterwäschelügen, iar spectatorii prezenți la proiecție îi vor putea pune întrebări actriței Mela Feigenbaum, ce va fi prezentă în sală.

Susanne Mann
, producătoarea Die Einsiedler, filmul de debut al lui Ronny Trocker, este și ea invitată specială a Goethe-Institut și va veni la București pentru a vorbi spectatorilor despre provocările pe care le-a prezentat aceasă producție, filmată aproape în întregime în munți.

ZILELE FILMULUI GERMAN se vor desfășura la Cinemateca Eforie din București între 3 și 9 noiembrie, fiind organizate de Goethe-Institut.

Biletele vor fi disponibile din 23 octombrie la casa de bilete a Cinematecii Eforie. Mai multe informații despre filme găsiți pe: https://www.facebook.com/Zilele-Filmului-German

Categorii Lifestyle