Invitați speciali la cea de-a șaptea ediție Les Films de Cannes à Bucarest

les-films-de-cannes

Luna octombrie este despre filme bune, filme premiate la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de profil din întreaga lume, Cannes, care vor fi proiectate, multe dintre ele în premieră în România, la cea de-a șaptea ediție Les Films de Cannes à Bucarest (14-23 octombrie).

Agenți care au gestionat carierele unor celebrități și directori de casting renumiți vor fi prezenți pe 22 octombrie la București, la conferința Managing Talents, în cadrul festivalului. Programul Managing Talents va aborda cele trei profesii care pun în valoare actorul: managerul, agentul și directorul de casting, precum și subiectul reprezentării regizorilor de cinema.

Invitații conferinței sunt Ilene Feldman (talent manager, LBI Entertainment, SUA), Avy Kaufman (director de casting, SUA), Richard Cook (Lisa Richard Agency, Irlanda), Georg Georgi (Das Imperium, Germania).

managing-talents

Ilene Feldman (LBI Entertainment) este unul dintre cei mai cunoscuți și influenți agenți din Statele Unite, având în portofoliu nume ca Ryan Gosling, Colin Farrell, Terrence Malick, Yorgos Lanthimos, Jude Law, Lily Collins, Dave Matthews sau Amat Escalante. În trecut, i-a reprezentat pe Angelina Jolie, Brian Cox sau Chris Isaak, iar la începutul carierei, în anii ’80, a semnat contracte cu actori necunoscuţi la acea vreme, cum ar fi Nicholas Cage sau Johnny Depp. A avut propria agenție timp de 19 ani.

Director de casting cu 30 de ani de experiență, Avy Kaufman a colaborat cu regizori celebri precum Ang Lee, Robert Redford, Steven Spielberg, Ridley Scott, Wong Kar-wai, Lars von Trier și a semnat castingul pentru mai mult de 150 de producții, printre care Life of Pi (2012), Lincoln (2012), Shame (2011), American Gangster (2007), Brokeback Mountain (2005) sau The Sixth Sense (1999). În 2005, a primit trofeul Hollywood Casting Director of the Year la Hollywood Film Festival, iar în 2008 a câștigat Premiul Emmy pentru pilotul serialului Damages.

Richard Cook este unul dintre fondatorii agenției irlandeze The Lisa Richards Agency, creată în 1989 ca agenție de reprezentare în teatru și devenită între timp una dintre cele mai importante din Europa. În 27 de ani, agenția s-a extins și la Londra și reprezintă actori, comedianți, scenariști, regizori, designeri, compozitori, prezentatori. În portofoliu, alături de actori precum Cillian Murphy, Aidan Turner și Pierce Brosnan, se află și actorul român Vlad Ivanov. Richard Cook este și directorul artistic al Subtitle Film Fest, precum și fondatorul Cat Laughs Comedy Festival în Kilkenny, Irlanda, unul dintre cele mai importante festivaluri de comedie.

Georg Georgi vine din Berlin și este fondatorul Das Imperium, o agenție care reprezintă numeroși actori europeni, printre și Cosmina Stratan, premiată la Cannes pentru rolul din După dealuri, filmul regizorului Cristian Mungiu. Este, totodată, unul dintre fondatorii Tryangle Inspiration Pictures GmbH, o casă de producție de conținut transmedia & branded entertainment pentru filme și seriale.

Așadar, dacă vă surâde ideea unor povești impresionante, spuse chiar de oamenii care au lucrat cu nume mari din cinematografie, ne vedem în luna octombrie la Les Films de Cannes à Bucarest!

Foto: Les Films de Cannes à Bucarest

Categorii Lifestyle