Interviuri la dublu: THE MOTANS & ALINA EREMIA și KILLA FONIC & AMI

killa fonic ami alina eremia the motans

Când două voci talentate se reunesc în studio, rezultatul nu poate fi decât unul singur: o piesă de două ori mai hot! Aşa că am decis să vă prezentăm cele mai interesante colaborări artistice ale anului. Intraţi în lumea fascinantă a hiturilor româneşti. De ce au ales această soluţie, cum s-au înţeles pe platou şi ce-au învăţat artiştii unii de la ceilalţi, citiţi mai jos.

De Alina Aliman  

THE MOTANS feat. ALINA EREMIA – DIN TRECUT

Foto: Alex Chițu / Global Records

De ce o piesă în doi?

The Motans: Pentru că e fun.

Alina Eremia: A venit firesc. De-a lungul timpului am tot vorbit cu Denis să facem un feat și acum s-a concretizat.

Ce ai învățat de la partenerul tău de duet? Ce ai descoperit tu nou la el/ea?

The Motans: Să zâmbesc mai mult. Pe lângă faptul că e un om extraordinar, e și un songwriter foarte bun.

Alina Eremia: Că poți admira câte două răsărituri pe zi. Denis este un artist complet și foarte talentat, dar am descoperit că este și un om săritor, pe care te poți baza să-ți acorde un sfat înțelept!

KILLA FONIC & AMI – ANTIDOT

Foto: Emil Kasa / Global Records

De ce o piesă în doi?

Killa Fonic: Muzica în doi e completă atunci când universul

feminin se contopește cu cel masculin și nimic altceva nu poate impune asta.

AMI: Se spune că extremele se atrag și da, aparent, muzical venim din zone diferite însă ne-am întâlnit undeva la mijloc unde am simțit la fel, am avut aceeași energie, aceeași stare naturală care a venit de la sine. Nu sunt adepta colaborărilor forțate, cred în cele care vin spontan, unde se creează chimie cu adevărat. Așa s-a întâmplat și colaborarea dintre noi.

Ce ai învățat de la partenerul tău de duet? Ce ai descoperit tu nou la el/ea?

Killa Fonic: Vă mărturisesc un lucru important și anume că am învățat că poți dezvolta o chimie creativă și fără să întâlnești artistul/camaradul de pe proiectul respectiv, dar asta doar dacă te poți scufunda în opera sa cum ar fi interpretarea, sau vibrația sunetului vocii sale. Eu am simțit-o la primul impact foarte profund și m-am îndrăgostit de acel refren înainte să o întâlnesc pe AMI. Apoi surpriza a fost și mai frumoasă când ne-am întâlnit! O respect mult! P.S. She f**ing plays the f**ing violin, man!

AMI: Cât despre Killa, aș putea vorbi ore în șir, fiindcă am avut un respect și o admirație profunde față de el încă de dinainte să-l cunosc personal. Acum sentimentul e și mai puternic, pentru că am cunoscut omul din el și vă spun sincer că în toată „furtuna” pe care o creează în jurul lui ca artist se află o voce caldă, o liniște și o sensibilitate aparte.

Aceste interviuri au apărut în ediția print A List Magazine 16