Interviuri la dublu: FELI & GRASU XXL și MARIO FRESH & ANDRA

feli grasu xxl mario fresh andra

Când două voci talentate se reunesc în studio, rezultatul nu poate fi decât unul singur: o piesă de două ori mai hot! Aşa că am decis să vă prezentăm cele mai interesante colaborări artistice ale anului. Intraţi în lumea fascinantă a hiturilor româneşti. De ce au ales această soluţie, cum s-au înţeles pe platou şi ce-au învăţat artiştii unii de la ceilalţi, citiţi mai jos.

De Alina Aliman

FELI feat. GRASU XXL – BANII N-ADUC FERICIREA

feli grasu

De ce o piesă în doi?

Feli: Pentru că am simțit că trebuie ca mesajul piesei să fie transmis și într-un mod blând și într-un mod raw, direct. Cu Grasu XXL am avut parte de acest echilibru de poveste pe toate colaborările noastre de până acum.

Grasu XXL: Feli ar trebui s-o știe pe asta, a fost ideea ei…

Ce ai învățat de la partenerul tău de duet? Ce ai descoperit tu nou la el/ea?

Feli: Pe Grasu îl știu de câțiva ani buni. Am învățat de la el să mă VĂD, să mă apreciez mai mult ca artist, să îmi doresc să cunosc și să ascult mai multă muzică și să lucrez la cea mai bună versiune a mea, artistic vorbind. De descoperit nou.. nu știu să zic acum. Însă pot să spun că în fiecare întâlnire, fie ea în treacăt sau în studio, îmi spun în gând „Gras, ești fratele meu. Tu, Smiley și Guess Who.”

Grasu XXL: Am învățat de mult deja, ca mai de la toți oamenii pe care îi admir și îi iubesc, să am răbdare și să îmi iubesc Meșteșugul!

MARIO FRESH & ANDRA BRAŢE STRĂINE

mario fresh andra

De ce o piesă în doi?

Mario: Pentru că o poveste de dragoste poate fi spusă mai bine în doi!

Andra: Pentru că în doi o piesă poate sun mai interesant. Nu ezit să optez pentru colaborări de câte ori mi se pare că o piesă poate fi îmbogățită de o voce diferită, dar și de personalitatea altui artist. O colaborare înseamnă mai mult de un duet muzical, este de multe ori o muncă în echipă și în studio, când fiecare își aduce contribuția la versuri, la interpretare.

Ce ai învățat de la partenerul tău de duet? Ce ai descoperit tu nou la el/ea?

Mario: Andra este una dintre cele mai bune voci de la noi din țară și nu numai. O ascult și o studiez încă de când eram un copil. Știam că este un real talent, o voce nemaintâlnită, dar după această colaborare știu că este și un suflet tare bun, un om cum rar întâlnești, care este mereu pregătit cu o vorba bună și un zâmbet cald.

Andra: Mario are un loc al lui păstrat pe scena muzicală din România și, de ce nu, poate chiar și piața internațională. Este foarte talentat, are o voce specială, poate interpreta multe tipuri de piese și transmite multă sensibilitate. Prin acest duet, am reușit să ne sincronizăm bine, să transmitem același mesaj senzual al piesei, fiecare în felul său.

Aceste interviuri au apărut în ediția print A List Magazine 16