Interviu cu Vincent Cassel: „Protagonistele din Westworld sunt femei puternice, care nu vor să fie controlate“

Dacă există un lucru bun în toată această criză care ne-a dat tuturor viețile peste cap și care ne testează limitele în fiecare zi, acela ar fi că, totuși, ne-a prins în timpul primăverii, în plin sezon al lansărilor de seriale bune, numai bune de văzut pe timp de izolare acasă. Pentru că, oricât de complicată ar fi situația actuală, încă mai avem micile noastre bucurii de care putem profita.

Iar una dintre ele este Westworld, al cărui sezon trei a debutat la HBO și HBO GO pe 16 martie. Povestea continuă după masacrul din Westworld – Dolores (Evan Rachel Wood), Bernard (Jeffrey Wright) și o gazdă necunoscută, care ocupă trupul lui Charlotte Hale (Tessa Thompson), încep acum un nou capitol – în afara parcului – explorând „lumea reală” și propriile destine. Pe parcursul a opt episoade de câte o oră, sezonul 3 o găsește pe Dolores pregătită să poarte un război contra umanității, iar toți descoperă că și lumea reală este la fel de plină de înșelăciune și predeterminare ca cea din Westworld.

Iar asta nu e tot. În scena celui de-al treilea sezon au intrat și actorii Aaron Paul și Vincent Cassell, ale căror personaje vor aduce noi provocări pentru umanitate și realitate, pentru lumile tot mai complicate din Westworld. Și pentru că poveștile de culise sunt povestite cel mai bine de cei care au participat la ele, în cele ce urmează, Vincent Cassel preia legătura și ne oferă o scurtă incursiune în lumea serialului.

Erai un fan al seriei Westworld încă dinainte de a te alătura distribuției?

VC: Da, am văzut ambele sezoane. Prin urmare, atunci când m-au sunat să îmi propună acest lucru, am fost extrem de entuziasmat, pentru că îmi place mult serialul și sunt foarte mândru că fac parte din el. Întotdeauna mi s-a părut cel mai bine făcut show de acum: e deștept, e matur și e incredibil de bine realizat și produs. Un serial de cea mai bună calitate.

Ce ne poți dezvălui despre noul sezon?

VC: Când m-au sunat prima dată, mi-au spus că narațiunea sa este încă în dezvoltare, dar mi-au povestit un pic despre ce va fi vorba și ce va face personajul meu pe parcursul acțiunii. Iar apoi am început să descopăr tot mai mult pe măsură ce îmi trimiteau câte un episod. Ideea este că nu bănuiești ce se poate întâmpla. Dar le știu intențiile și pot spune că personajul meu a fost unul foarte interesant de interpretat.

Engerraund Serac, personajul tău, are o interacțiune grozavă cu personajele feminine ale serialului. 

VC: Da, asta am observat și eu. Serialul acesta este despre femei. Protagonistele, cele mai determinate personaje ale seriei, sunt femei puternice, care luptă pentru drepturile lor, care nu vor să fie controlate, care vor dreptate. Sunt minunate.

Jonathan Nolan (n.red.: unul dintre creatorii Westworld) a spus că simte că nu prea ar mai fi urmă de speranță în Westworld, dar tu vezi personajele feminine ca fiind pline de speranță și de pozitivism?

VC: Chiar m-a lovit din primul moment… impactul feminin din întreaga aventură Westworld. Și am văzut asta la relația mea cu Maeve (interpretată de Thandie Newton). E amuzant că tipul care este cel mai deștept, cel mai bogat și cel mai puternic își găsește, în sfârșit, perechea într-un robot. Este singura parteneră pe care o poate avea, e foarte inteligentă.

În acest sezon este prezentă ideea de „sistem“. Ce ne poți spune despre această mașinărie care ține oamenii la locul lor?

VC: Ei bine, această mașinărie are capacitatea de a citi viitorul. Iar atunci când știi ce urmează să se întâmple, trebuie să schimbi mici lucruri pe ici și colo, astfel încât să previi haosul. Asta e întreaga idee: trebuie să controlezi din timp orice criză, pentru ca ea să nu se producă. Principala idee a lui Serac este să elimine suferința, sărăcia, inegalitatea și alte lucruri de genul acesta. Atunci când te gândești la asta, îți dai seama că nu e o idee rea: problema este că, atunci când încerci să le-o impui milioanelor de oameni fără ca ei să o știe, devine imposibil să o faci.

Westworld este primul tău serial – cum a fost experiența de a juca în el în comparație cu cea a filmului?

VC: Foarte diferită și foarte interesantă. În primul rând, la serial ai de-a face cu o mulțime de oameni diferiți, nu te poți baza pe o singură persoană. Iar consecința este că trebuie să îți asumi responsabilitatea totală pentru ceea ce faci, trebuie să ai grijă de tine și de personajul tău. Lucrurile se fac la o scară diferită, durează mai mult timp, sunt mulți oameni implicați, sunt multe locații de filmare. Dar mi-a plăcut, mi-a dat un sentiment de libertate. Este o producție de proporții epice, mult mai mari decât în cazul altor seriale, cu mai multe personaje distincte și mai mulți regizori.

Diferite au fost și locațiile de filmare pentru cel de-al treilea sezon. Scenele tale unde au fost realizate?

VC: Peste tot. Spania, America și Singapore. Singapore e un stat foarte micuț, foarte bine controlat și foarte curat. Da, oamenii laudă Singapore, dar e ușor să deții controlul într-un spațiu atât de mic.

Foto: HBO România, Hepta.ro

Categorii Lifestyle