Interviu cu Lucia: „Mi-aș dori ca într-o zi să îmi aud piesele în filme sau în seriale, ar fi grozav!”

Pe Lucia o ascult de multăăă vreme, însă de-abia de curând mi-am dat seama cum ar trebui să îi prezint atunci când o recomand prietenilor. Ascultam Making Me Go de la ea și mi s-au aprins toate beculețele: piesa asta ar trebui să fie într-un film sau într-un serial, într-un moment super emoționant. Și dacă tot am avut ocazia să stau de vorbă cu ea și să îi aflu povestea, tocmai acum în toiul pregătirilor pentru un nou album, am zis să-i spun și treaba asta: dragă Lucia, sper să te aud cât de curând pe soundtrack-ul unei producții cool! 😀

Când şi cum a început relaţia ta cu muzica? 

Cred că pasiunea pentru muzică s-a născut odată cu mine, dar momentul în care a început să ocupe un loc important în viața mea a fost pe la 11-12 ani, în școala generală. Atunci am început să ascult diferite genuri de muzică și să cânt atât singură, cât și în cor.

Ce voiai să devii când erai mică: aveai alte planuri de carieră sau muzica a fost mereu prioritatea ta?

De când eram mică mi-am dorit să urmez medicina, am avut mereu o fascinație pentru asta, mama fiind medic. Pe la începutul anilor de liceu mă pregăteam să îmi dau examenele pentru a pleca la facultate în străinătate, dar planurile mele de carieră s-au schimbat total atunci când am înregistrat piesa Silence și am pus muzica pe primul plan.

Ne-ai cucerit pe toţi peste noapte aproape cu acest cover al piesei Silence de la The MOOod, care a avut un succes chiar mai mare decât originalul. Îţi mai aminteşti prima dată când te-ai auzit la radio? Cum a fost momentul?

Piesa a fost difuzată pentru prima oară la Radio Guerrilla, chiar înainte să publicăm clipul pe YouTube. Pentru mine a fost șocant, nu mi-aș fi imaginat vreodată că s-ar putea întâmpla asta și am simțit că începe un nou capitol din viața mea. Țin minte că îmi venea să râd și să urlu și să plâng în același timp, a fost un moment incredibil.

Dar prima dată când ai urcat pe scenă?

Încercând să vizualizez momentul, nu îmi aduc aminte decât frica imensă și valul de adrenalină, frica aceea nu poate fi comparată cu nimic din ce mai simțisem până atunci. Când sunt pe scenă mă deconectez complet de lumea din exterior, mă închid într-un spațiu imaginar unde mă pot desfășura liber, iar momentul este unul foarte intim. Începând de prima dată când am urcat pe scenă, până în ziua de azi și probabil pentru restul vieții mă vor bântui frica și emoțiile.

Ai lansat de curând piesa FRTHR şi pregăteşti şi un nou album. Care e povestea din spatele acestei melodii şi din spatele albumului? Când îl vei lansa?

Deși poate suna puțin sinistru, albumul vorbește despre moarte sub multe dintre formele în care este prezentă în viețile noastre și despre ciclicitatea acestui proces. FRTHR, de exemplu, are ca element central nesiguranța pe care ți-o dă faptul că nimeni nu știe ce se întâmplă după ce nu mai ești. Tematica este una destul de apăsătoare, reflectă multe dintre stările prin care am trecut în ultima perioadă, dar îmi doresc ca fiecare ascultător să poată interpreta piesele în propriul lui fel. Albumul va fi lansat pe 13 aprilie!

Compui muzica si scrii și versurile cântecelor tale. Cum decurge procesul creativ? Ce te inspiră în scrierea pieselor?

Întotdeauna scriu singură, am încercat să compun și împreună cu alți oameni, dar nu este la fel de confortabil. Uneori pornesc de la versuri, alteori de la pian sau de la o linie de voce care îmi cântă în cap, nu am o ordine bine stabilită, totul se întâmplă pe moment. De cele mai multe ori mă inspiră starea mea din momentul respectiv și încerc să o concretizez și să o transpun în muzică. Atunci când termin de compus o piesă mă simt ușurată, ca și cum mi-aș fi luat o greutate de pe suflet.

Tu ai o voce absolut minunată, iar când îţi aud piesele, mă gândesc mereu că trebuie să le pună cineva pe coloana sonoră a unui film sau serial. Ai un stil diferit de tot ce există acum în peisajul muzical din România şi mi se pare că e stilul care te reprezintă cel mai bine, dar nu pot să nu te întreb ce planuri ai în continuare: te-ai gândit vreodată să schimbi direcţia, să explorezi şi alte stiluri (inclusiv ceva comercial)?

Mulțumesc mult! Mi-aș dori ca într-o zi să îmi aud piesele în filme sau în seriale, ar fi grozav! Legat de direcția muzicală, pentru albumul nou simt că am explorat și alte stiluri. Am lucrat împreună cu Dan Georgescu (byron, almadeer), Alexei Țurcan (Travka, Tomma Alistar) și Robert Acsîntoaie (NEXT EX), iar influențele lor muzicale se simt destul de puternic. Pentru mine este ceva nou și diferit, chiar și atunci când am compus piesele m-am “jucat” mai mult decât aș fi făcut-o de obicei și sunt foarte fericită cu ce a ieșit.


Unde o să te ascultăm în această primăvară?

Ne vedem și auzim pe 13 aprilie la concertul de lansare a albumului, împreună cu trupa The Mono Jacks, în Fratelli Studios București!

Foto Anya Dimitrov