Interviu cu Anton Denver, Regional Education Manager Jo Malone London

Britanic în chintesență, subtil, elegant, atemporal, plin de șarm, spiritual și capricios. Aceste valori sunt moștenirea și sufletul brandului Jo Malone London, un nume sinonim cu stilul. Fiecare parfum are la bază ingrediente de calitate; este personalizat, minunat și întotdeauna puțin neașteptat, și este împachetat în cutia iconică bej și negru. Spațiul Jo Malone London din Obsentum combină clasicul cu modernul. Piesele de mobilier heritage se suprapun cu accente contemporane, transformând shoppingul într-o experiență inspiratoare.

Jo Malone London celebrează stilul britanic prin parfumuri neașteptate și eleganta artă a cadourilor. Am vrut să aflu mai multe despre fascinanta lume Jo Malone, chiar de la Anton Denver (Regional Education Manager, Jo Malone London), care mi-a povestit detalii despre mintea creativă ce stă la baza parfumurilor și poveștile care stau în spatele acestora.

1. Brandul Jo Malone este cunoscut la nivel global și mereu s-a remarcat prin esențele seducătoare prezente în gama de parfumuri, lumânări și produsele destinate îngrijirii corpului. Spune-mi, te rog, care este principalul element definitoriu pentru Jo Malone London?

Anton Denver: Ne definește cu siguranță conceptul de unicitate. Brandul Jo Malone oferă posibilitatea de a-ți crea un parfum care te definește, devenind parfumul tău semnătură. Un singur parfum Jo Malone poate fi purtat la nesfârșit, deoarece îl poți mixa cu alte esențe pentru a crea în fiecare zi altă aromă. Toate parfumurile Jo Malone au fost create cu scopul de a putea fi combinate între ele, devenind astfel foarte versatile, deoarece folosim un minim de ingrediente de calitate premium.

2. De unde pornește inspirația atunci când vine vorba de conceperea unui nou parfum?

Anton Denver: Dacă vorbim despre inspirație, Celine Roux este creatoarea parfumurilor Jo Malone și ea se ocupă de toate conceptele și lansările, iar un lucru definitoriu pentru brand este faptul că Celine nu urmează niciodată trendurile. Inspirată de orașe, cultură, natură și modă, Celine concepe întotdeauna parfumuri care transmit o emoție și te poartă cu gândul către sursă de inspirație.

3. Segmentul parfumurilor de nișă a cunoscut o ascensiune în ultimul timp, iar poveștile din spatele produselor par a fi nelipsite în acest context. Cât de important este acest storytelling atunci când vine vorba de parfumurile Jo Malone?

Anton Denver: Noțiunea de storytelling este extrem de importantă pentru noi, despre asta este vorba în lumea Jo Malone: transmiterea unei poveșți. Așa cum am menționat anterior, atunci când Celine are o nouă idee și implicit un nou concept pe care vrea să îl dezvolte, alege personal un maestru parfumier, pe care îl îndrumă și îi arată exact de unde provine inspirația ei. Tot procesul este unul totul foarte personal și Celine este implicată total în această experiență.

4. Jo Malone Jasmine Sambac & Marigold este una din cele mai recente lansări ale brandului. Spune-mi, te rog, ce este unic în această asociere? 

Anton Denver: Întotdeauna parfumurile Jo Malone sunt create după ce povestea este completă. Pentru lansarea Jo Malone Jasmine & Marigold, Celine a călătorit în India, unde a fost fascinată de aroma extraordinar de pregnantă a iasomiei, pe care a regăsit-o chiar într-o piață de flori. Atunci când a creat parfumul, nu și-a dorit o simplă tentă de iasomie, ci o explozie, o întreagă experiență, care să poată fi simțită de toate persoanele care experimentează acest parfum. A dorit să fie o experiență foarte similară cu cea pe care a trăit-o ea în India. Contrastul puternic dintre Marigold și Jasmine a fost cheia procesului creativ.

5. Ce sfaturi consideri că sunt utile atunci când vine vorba de alegerea și purtarea unui parfum?

Anton Denver: Este foarte subiectivă ideea, însă pentru că tocmai am discutat despre versatilitatea unui parfum, cred că ține foarte mult de starea de spirit pe care o ai zilnic atunci când te trezeșți. Acesta e unul dintre motivele pentru care creăm parfumuri ce pot fi combinate cu alte arome, deoarece într-o zi se poate întâmpla să simți nevoia de a purta note fresh, acvatice, pe când în alte perioade ți se par mai interesante notele dulci, floral-fructate. Sfatul meu este să te îndrăgostești de un singur parfum, pe care ulterior îl poți combina și purta împreună cu alt parfum pentru a obține ceva nou. Desigur, în zilele călduroase sunt recomandate parfumurile fresh, ușor spicy, care îți activează simțurile, însă cu ajutorul parfumurilor Jo Malone poți experimenta în fiecare zi o altă stare de spirit. Parfumul meu preferat este Jo Malone Myrrh & Tonka,  dar pentru că în această zi superbă temperaturile sunt crescute, am simțit nevoia de un accent spicy, așa că l-am mixat împreună cu Jo Malone Engligh Oak & Hazelnut pentru a obține o aromă spicy, orientală.

6. Am remarcat lansarea unei noi colecții florale. Îmi poți da mai multe detalii privind acest concept?

Anton Denver: Tocmai am lansat colecția Blossom, o ediție limitată care se lansează în fiecare an în aceeași perioadă și sărbătorește trecerea în sezonul cald.  Inspirată de orhideea cattleya și atmosfera Braziliei, Celine a creat pentru prima dată un body mist, energizant, plin de viață și perfect pentru vară, care mie, personal, mi se pare că mă duce cu gândul întotdeauna la atmosfera carnavalul din Brazilia. Aroma floral-fructată a acestui body mist este inedită și reprezintă cea mai recentă lansare Jo Malone.