Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2017. Iată cum o incluzi în viața de zi cu zi!

15409464_10154782264478119_852522412_o

An de an, în luna decembrie, Institutul Pantone alege o culoare reprezentativă pentru noul an care urmează să înceapă.

Această culoare influenţează întreagă sfera a designului, de la cel de interior şi până la cel vestimentar.

Pentru anul 2017, Insitututl Pantone a ales culoare verde. Mai exact, o nuanţă de verde cu aer fresh, denumită „Greenery”, şi inspirată de culoarea frunzelor.

tumblr_n7m21i8k661s9fhmuo3_1280

Verdele Greenery a învins celelalte nouă nominalizări – Primrose Yellow (un galben canar), Pale Dogwood (un beige rozaliu pudrat), Hazelnut (nuanţa laptelui cu cacao), Island Paradise (un bleu pastelat), Flame (un oranj aprins), Pink Yarrow (un ton de magenta), Niagara (un albastru calm), Kale (un verde kaki) şi Lapis Blue (un albastru-bijuterie). Membrii Institutului şi-au justificat alegerea invocând situaţia globală tensionată din prezent, motivând ca este vremea perfecta pentru o culoare care se simte ca o gură de aer proaspăt:

Emblematic în ceea ce priveşte noile începuturi, PANTONE 15-0343 Greenery este o nuanţă de verde cu tentă gălbuie care evocă primele zile de primăvară, când natura revine la viaţă. Această culoare ilustrează imaginea copacilor bogat înverziţi şi aerul luxuriant al naturii în plină viaţă. Atributele încurajatoare ale verdelui Greenery ne îndeamnă să tragem aer adânc în piept pentru a inspira o doză mare de oxigen, făcându-ne să ne simţim revitalizaţi”.

pantone-chips

Cu toate că eu una aş fi preferat ca cei de la Pantone să încline mai degrabă înspre albastrul calm (Niagara) sau înspre beige-ul cacao-cu-lapte (Hazelnut), trebuie să recunosc că nuanţa Greenery e atât de fresh încât sunt tentată să o încerc, chiar dacă verdele deschis nu se numără neapărat printre culorile mele favorite.

Iată câteva moduri de a încorpora culoarea anului 2017 în viaţa ta, fie în cadrul garderobei, fie ca accent decorativ în casă:

Încă nu eşti sigură dacă eşti pregătită să porţi cu mândrie nuanţa Greenery? Ia-o uşor, cu paşi mici. Mai exact, cu un detaliu discret, astfel încât verdele să fie doar un accent subtil adus ţinutei. Sub forma unor cercei, de pildă (cei de mai jos sunt din aur de 14 carate, cu turmaline și diamante).

untitled-3_0002_layer-10

Cercei Anna Sisteron  – 6.615 lei – aici

Un inel cu piatră verde este o altă alternativă excelentă de a încorpora nuanţa Greenery într-o ţinută, fără ca aceasta să fie overpowering.

untitled-3_0006_layer-6

Inel French Connction – 84 lei – aici

Dacă eşti entuziasmată de alegerea Institutului Pantone, sărbătoreşte cu o rochie în nuanţa anului (care pe deasupra mai bifează şi un trend major – umerii descoperiţi). Ca să nu arăţi ca şi când te îndrepţi către o petrecere de Saint Patrick’s Day, evită să asortezi alte piese în nuanţe de verde și optează pentru alb, argintiu sau un beige camel.

untitled-3_0008_layer-4

Rochie PopMap – 505 lei – aici

O pereche de ochelari de soare cu lentile în nuanţă verzuie sunt o modalitate perfectă de a vedea totul aşa cum propun cei de la Pantone: într-o versiune fresh şi plină de chef de viaţă.

untitled-3_0007_layer-5

Ochelari de soare Ray Ban – 780 lei – aici

Dacă nu eşti convinsă că vrei să încerci Greenery, măcar sărbătoreşte alegerea celor de la Institutul Pantone cu loţiune de corp… green.

untitled-3_0000_layer-12

Body balm Aesop – 150 lei – aici

Încearcă o pată de culoare alături de un outfit monocrom all black, sub forma unor pantofi în nuanţa anului.

untitled-3_0001_layer-11

Pantofi Casadei – 2.960 lei – aici

Dacă te-ai îndrăgostit de Greenery deja, o poţi încorpora în viaţa de zi cu zi sub forma unei piese de mobilier. Ce zici de o canapea pluşată care să fie centerpiece-ul livingului tău?

untitled-3_0005_layer-7

Canapea Mooi – preț la cerere – aici

Această geantă a fost lansată înainte ca Pantone să anunţe alegerea lor pentru 2017, însă este 100% nuanţă exactă, aşa că dacă îţi surâde ideea de a încorpora culoarea anului” în garderobă, iată o modalitate perfectă.

untitled-3_0011_layer-1

Geantă Furla – 1.135 lei – aici

Nu e chair nuanţa corectă, însă e destul de fresh încât să aducă aminte de ea sau să o înclocuiască în caz că nu este pe placul tău. Mă refer la culoarea acestui telefon retro (care, în ciuda aspectului, funcţionează ca un telefon modern!)

untitled-3_0003_layer-9

Telefon GPO – 265 lei – aici

Dacă nu îţi surâde ideea de a încorpora verdele Greenery în decorul interior, poţi opta pentru un set de farfurii şi platouri de servit care să ofere doar un accent discret.

untitled-3_0004_layer-8

Farfurie Anna Weatherley – 465 lei – aici

Poţi purta acest top tricotat alături de o fustă creion trei sferturi sau alături de nişte jeanşi cu croială clasică, pentru a include subtil în garderobă alegerea Pantone pentru anul 2017.

untitled-3_0009_layer-3

Pulover Burberry – 5.475 lei – aici

Încă o alternativă pentru garderobă: un cardigan verde care induce un aer fresh fie că este purtat ca jachetă, fie că este prins în talie sau drapat peste umeri.

untitled-3_0010_layer-2

Cardigan Miu Miu – 2.895 lei – aici