Instalația Phillip K. Smith III x COS de la Salone del Mobile din Milano, dezvăluită

COS colaborează cu la Salone del Mobile din 2012, timp în care a adunat câteva instalații memorabile, ale unor artiști designeri și arhitecți precum Gary Card, Bonsoir Paris, Nendo, Snarkitecture şi Sou Fujimoto, în adiţie la Studio Swine, ale cărui instalaţii cu brandul COS, New Spring, a câştigat Premiul Milano Design pentru Cel mai Interactiv Exponat în timpul Milan Design Week, anul trecut.

Azi, în Milano, a fost dezvăluită Open Sky, instalația arhitecturală de mari dimensiuni realizată de artistul Phillip K. Smith III, ce va putea fi vazută pe toată durata Salone del Mobile (17- 22 Aprilie 2018) în grădina Palazzo Isimbardi din Milano.

„Lucrarea mea este inspirată de schimbările constante de lumină, culoare și formă care sunt prezentate în mediul natural și construit. A fost interesant să lucrez cu COS pe un brief deschis în cadrul peisajului arhitectural inspirat de Milano. Condițiile specifice locației Palazzo Isimbardi mi-au oferit oportunitatea de a refracta arhitectura istorică și de a o combina cu frumusețea cerului milanez. Cu siguranță instalația va crea o experiență generală de grup, în schimb fiecare persoană va părăsi locația cu propria lor experiență unică pe timp de zi, pentru specificul cerului în diferite momente și dependentă în întregime de traseul experimentat. Fiecare vizitator are controlul asupra modului în care cerul și arhitectura se îmbină pe suprafața cu diametrul de aproape 14 metri. Aștept cu nerăbdare să fiu martorul diferitelor experiențe urmate de reacții pe parcursul săptămânii“, a declarat Phillip K. Smith III.

Open Sky aduce pătratul de cer de deasupra curții Palazzo Isimbardi pe pământ, printr-o formă semicirculară fizică. La intrarea în curte vizitatorul este pus față în față cu o instalație tactilă de dimensiuni mari. Trecând printre coloane spre partea cea mai îndepărtată, arhitectura Palazzo din secolul al XVI-lea este reconfigurată unghiular pe suprafața fatetată reflectorizantă. Apropiindu-se de centrul instalației, unghiul de reflexie se schimbă, iar arhitectura se retrage dinamic ca o perdea, dezvăluind cerul. În centru, vizitatorul este înconjurat pe deplin de sublim, ritmul încet de schimbare al gradientului de culoare a cerului și mișcarea norilor. Este o instalație care se află întotdeauna într-o stare constantă de flux, pe măsură ce culorile mediului se schimbă, pe măsură ce lumina zilei se modifică și pe măsură ce spectatorul se mișcă prin spațiu, rezultând o experiență complet unică pentru fiecare individ.

Categorii Lifestyle