Instagram Feed: Micul dejun à la Paris

Fie că este vorba despre faimoasele croissante savurate alături de un cappuccino sau despre un fresh de portocale la o terasă însorită, fie savurat în pat într-o duminică leneșă sau luat pe fugă în drum spre job, mic dejunul este un ritual sacru pentru francezi, și nu este trecut cu vederea nici în cele mai aglomerate zile din săptămână. Și cine să se bucure de le petit dejeuner mai cu stil decât franțuzoaicele însele?

Lou Doillonmodel, cântăreață, actriță și fiica faimoasei Jane Birkin este epitomul acelei French Girl a cărui stil și atitudine este un model de copiat, și care cu greu poate fi egalată. „Paris au soleil” este intitulată poza cu micul dejun pe care îl ia actrița și care constă în croissante, cafea și o carte bună („Femeile care scriu trăiesc periculos”).

Paris au soleil

A post shared by Lou Doillon ☕ (@loudoillon) on

Și cu toate astea, Doillon nu se rezumă doar la cafea și produse de patiserie, iar atunci când călătorește, alege să mănânce tipic locației. Cum ar fi mic dejunul englezesc pe care l-a savurat în Londra.

Oh yeah ! Last moments in London ❤️

A post shared by Lou Doillon ☕ (@loudoillon) on

Jeanne Damas, blogger și designer, este un alt icon al Franței, și ne inspiră atât prin stilul vestimentar clasic franțuzesc, cât și prin pozele cu călătoriile pe care le face și ce mănâncă în fiecare locație. Te-ai gândit cum e să iei un mic dejun la marginea piscinei? Ei bine, Jeanne asta face, bucurându-se de felii toast cu ouă și prosciutto si un bol cu fructe și iaurt.

Saaau… Un ceai la o terasă ce insuflă un titlu de film, care cu ușurință s-ar putea intitula „Dimineți în Paris”.

#goodmorning ☕️ #sorrydonald

A post shared by Jeanne (@jeannedamas) on

Ines de la Fressange – model, style icon, aristocrat, designer și parfumier. French, desigur. Și oriunde s-ar afla, micul dejun tot franțuzesc trebuie să fie! French toast și suc de portocale?

nice surprise for breakfast : english version ! #commentjemhabilleaujourdhui #lookbook @sophiegachet #newyork #today #lookbook #parisianstyle

A post shared by Ines de la Fressange (@inesdelafressangeofficial) on

Camille Charrière. Jumate englezoaică, jumate franțuzoaică, Camille Charrière este una din cele mai stylish și urmărițe style bloggers de pretutindeni. Iar micul dejun în pat este întotdeauna, cum ne arată și ea, cel mai delicios. Omletă, salată, prosciutto, quiche, croissante, fresh de portocale, și cereale cu fructe. Complet, gustos, arătos. Toate în patul unui hotel din Paris.

Caroline de Maigret. Style icon și autoare a cărții de stil „How to Be Parisian Wherever You Are: Love, Style, and Bad Habits” savurează ouă fierte și pâine prăjită în pat – ce poate fi mai clasic franțuzesc?

Monaco, you’re too much for me

A post shared by Caroline de Maigret (@carolinedemaigret) on

Louise Follain, fotomodel și stilist, este o Jane Birkin a zilelor noastre și franțuzoaica tipică pe care o zărești și de la care te inspiri pe străzile din Paris, iar Louise a ales o gustare sănătoasă cu fructe pentru micul dejun.

Yumyumyum

A post shared by Louise Follain (@louisefollain) on

Categorii Lifestyle