Inspirație de la Săptămâna Modei din Copenhaga

Street style, Jeanette Friis Madsen and Thora Valdimars arriving at Baum und Pferdgarten Spring Summer 2017 show held at Vognmagergade, in Copenhagen, Denmark, on August 11th, 2016. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Săptămâna Modei de la Copenhaga tocmai s-a încheiat şi, pe lângă faptul că am urmărit colecţiile de pe podium, am aruncat un ochi şi peste look-urile de street style, pentru un strop de inspiraţie stilistică.

Mai jos, am alcătuit un TOP 10 al favoritelor, fiecare uşor de recreat cu haine şi accesorii deja existente în cam orice garderobă.

Un look de păpuşă: o rochie vaporoasă din voal, cu micro-volane discrete, alături de o coafură retro (dacă ai părul scurt, aranjează-l în stilul alilor ’20, iar dacă este mediu sau lung, încearcă onduleuri stil Old Hollywood), şi nişte obraji ultra îmbujoraţi. Mai adaugă o jachetă din catifea şi o pereche de pantofi de inspiraţie masculină pentru a completa şi echilibra look-ul.

hepta_2519516

Poţi fi sexy în timpul zilei fără să întreci măsura. Ai aici două exemple: un ham din piele purtat pe dedesubtul unei rochii casual, sau ceva pe atât de simplu pe cât o pereche de jeans şi un pulovăr lăsat să cadă nonşalant, aparent nesesizat de purtătoare, pe un umăr.

Street style, arriving at By Malene Birger Spring Summer 2017 show held at Otto Busses Vej, in Copenhagen, Denmark, on August 11th, 2016. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Nu se poate spune că motivele animal print au ieşit vreodată din modă, însă în ceea ce priveşte sezonul următor, pregăteşte-te pentru o adevărată avalanşă de imprimeuri leopard, zebră, etc, căci vor fi în mare vogă. Un mic preview de la Copenhaga – un pardesiu cu imprimeu de leopard, purtat alături de o geantă din rafie.

hepta_2519568

Un style statement de la care e imposibil să îţi iei ochii: paiete argintii + o nuanţă intensă de roşu. Motivul pentru care această ţinută este în regulă de purtat în mijlocul zilei se datorează croielilor casual ale pieselor ce o compun – un top stil turtleneck şi o pereche de pantaloni cu talia înaltă şi siluetă largă.

Street style, Thora Valdimars arriving at Baum und Pferdgarten Spring Summer 2017 show held at Vognmagergade, in Copenhagen, Denmark, on August 11th, 2016. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Dacă la Săptămânile Modei de la Paris sau New York, multe dintre invitatele la show-uri fac orice pentru a atrage atenţia fotografilor de street style (tradus prin faptul că poartă ţinute care de care mai extravagante), starurile de street style daneze cuceresc prin simplitatea şi minimalismul cool şi lipsit de efort. Poţi spune că ţinutele de mai jos sunt altceva decât super stylish?

Copenhagen Fashion week - Street Style

În susţinerea argumentului de mai sus vine şi următoarea ţinută – o pereche de jeanși cu talie înaltă (și accentuată cu ajutorul unei centuri) + o jachetă bomber introdusă în talie.

Copenhagen Fashion week - Street Style

Cine a spus că o pereche de jeanși şi un top negru nu pot produce o ţinută absolut superbă? Vibe-ul minimalist al look-ului e completat perfect de câteva accesorii de efect, precum o pereche de cercei XXL şi o poşetă cu imprimeu.

Street style, Trine Kjaer arriving at By Malene Birger Spring Summer 2017 show held at Otto Busses Vej, in Copenhagen, Denmark, on August 11th, 2016. Photo by Marie-Paola Bertrand-Hillion/ABACAPRESS.COM

Sunt pline rafturile magazinelor de rochii lungi şi vaporoase cu imprimeuri florale, aşa că e imperativ necesar să ai şi tu una. O poţi purta seara cu pantofi sau sandale cu toc, iar pe durata zilei, o poţi asorta unei perechi de pantofi sport, unei eşarfe skinny şi unei poşete plic.

hepta_2519586

Poţi tempera aerul ultra-senzual al unei fuste din tulle transparent (brodat cu motiv floral) cu ajutorului unui tricou cu print grafic şi al unei jachete cu croială dreaptă.

hepta_2519588

De regulă sunt de părere că e un pic prea copilăresc să te asortezi cu cea mai bună prietenă, însă fotografia de mai jos mă cam face să mă răzgândesc, căci felul în care cele două fete se potrivesc din punct de vedere stilistic este unul discret şi chiar cool, prin faptul că ţinutele sunt total diferite, însă au un singur punct comun – câte un element în aceeaşi nuanţă intensă de galben.

Copenhagen Fashion week - Street Style

Foto: hepta.ro