Inspirația zilei: Cele mai cool fotografii de la Paris Fashion Week (Menswear edition)

Ca de fiecare dată, suntem cu ochii pe instantaneele de street style de la Fashion Week pentru un strop de inspiraţie de tradus în outfiturile de zi cu zi. De data aceasta, ne inspirăm din cele mai cool look-uri de la Paris Fashion Week – ediţia masculină.

Unele look-uri pe care le observi pe stradă la Fashion Week par uşor forţate. Ceea ce lumea a început să numească street style bait”, mai exact, ţinute atent compuse pentru a atrage privirile, reflectând uneori uuuuun pic prea evident dorinţa persoanelor care le poartă de a fi cât mai fotografiate. Unde vreau să ajung – look-ul de mai jos – complet cu cozoroc purtat drept… colier, elastice de par purtate drept brăţări (de-a lungul întregului antebraţ) şi atât de multe straturi de haine încât mi-e dificil să înţeleg ce se întâmplă în zona taliei – este poate uşor exagerat, dar… it works!

Tot văd articole despre cum millennial pink” este o culoare care nu se dă dusă, şi se regăseşte, de ceva ani, în mod constant, peste tot. Eu una, mă bucur, căci mi se pare genul de culoare care dă bine pe orice nuanţă de piele (da, chiar dacă ai pielea albă ca laptele întreaga vară, cum o am eu), şi arată super flirty şi feminin. De asemenea de notat (de pus pe lista de shopping, adică, că tot e sezonul reducerilor şi găseşti tot felul de comori” prin magazine) – o rochie cu sistem de închidere asimetric!

În general, cămăşile cu print oriental sunt dificil de purtat, însă iată o idee: poartă una alături de un tricou alb (poate fi inscripţionat cu un caption minimalist, precum în fotografia de mai jos), şi cu o pereche de pantaloni negri cu aer sporty.

Iarăşi millennial pink” – de data aceasta sub forma unor pantaloni care vor da foarte bine pe siluetele în formă de clepsidră (care au şoldurile late, dar talia foarte îngustă). În plus, contrastul dintre topul bustieră cu aer atletic şi aerul dulce al pantalonilor este foarte cool.

Înlocuieşte vara asta geanta din piele cu una din pai sau una din lemn. Alege un model structurat (astfel încât să nu pară că porţi cu tine prin oraş o geantă de plajă). Şi pentru că tot vorbim despre accesorii, să ai neapărat în vedere faptul că s-au întors în tendinţe ochelarii cu lentile transparente colorate, stil anii 2000.

Dacă doar ai descrie ţinuta de mai jos, fără să o vezi, probabil nu ar suna ca şi când poate să arate bine – top halter cu inscripţie de brand, pantaloni de trening, botine, top transparent cu tiv cu efect de volane. Sună ca un dezastru, nu? După cum poţi vedea în imaginea de mai jos, este fix opusul – şi anume, arată chiar foarte chic.

Look-ul acesta îmi pare desprins dintr-un clip hip hop al anilor ’90, dar cum Nineties Revival e în plină desfăşurare (da, încă), mixul de crop top + jachetă bomber, + pantaloni army + ghete este extrem de actual.

Mâneci suflecate + pantaloni suflecaţi? Nu sună prea bine, dar când e făcut cum trebuie (ca în exemplul de mai jos, adică), poate să arate foarte foarte cool. De încercat.

Poate sună bizar, dar ceea ce îmi sare prima dată în atenţie la această fotografie este cât de bine se potrivesc cizmele cu… nuanţa părului. Nu e de neglijat însă nici rochia, cu silueta căzută, de inspiraţie retro, dar şi accentele aurii care punctează discret tot outfitul.

Un look clasic de vară, cu care nu ai cum să dai greş, şi tocmai pentru asta ţin să îl reamintesc aici – o rochie de vara albă din bumbac sau în (ori un mix fustă + bluză) şi espadrile cu talpă ortopedică.

Foto: hepta.ro

CITEȘTE ȘI:

Ghidul vestimentar al fetelor care detestă vara