Inimi cicatrizate a câștigat Premiul Special al Juriului la Festivalul de la Locarno

inimi cicatrizate

Inimi cicatrizate a câștigat sâmbătă Premio speciale della giuria în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Locarno, care a avut loc între 3 și 13 august 2016. Special Jury Prize este unul dintre principalele premii ale prestigiosului eveniment din Elveția, fiind în valoare de 30.000 de franci elvețieni. Cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Radu Jude, Inimi cicatrizate, este o adaptare liberă după romanul lui Max Blecher.
Filmul a fost elogiat de critica de specialitate internațională și a fost primit cu aplauze de publicul prezent la proiecțiile din cadrul festivalului.

Acțiunea din filmul Inimi cicatrizate are loc în anul 1937 când Emanuel, un tânăr de douăzeci de ani, bolnav de tuberculoză osoasă, se internează într-un sanatoriu de pe malul mării.
Din distribuție fac parte actorii Lucian Teodor Rus, Ivana Mladenovic, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu, Marian Olteanu, Alexandru Dabija, Dana Voicu, Fernando Klabin, Adina Cristescu.

Radu Jude este cunoscut pentru Aferim!, filmul care i-a adus anul trecut Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Categorii Lifestyle