Îngrijirea părului în vacanță: 3 produse pe care trebuie să le pui în bagaj

Indiferent dacă ești în vacanță sau acasă, trebuie să ai grijă de părul tau! Atunci când pleci, însă, nu îți dorești să pui în bagaj toate cosmeticele, doar pe cele esențiale și ușor de utilizat. Așadar, iată topul celor trei produse de ingrijire a părului care îi vor păstra aspectul strălucitor și structura sănătoasă pe tot parcursul vacanței.

Atunci când ești acasă, ai timpul necesar să te speli pe cap și să iți îngrijești părul așa cum se cuvine. Te poți răsfăța chiar și cu o baie parfumată cu spumă sau diverse arome. Insă, atunci când ești plecată, la munte de exemplu, este posibil să nu ai atât de mult timp în care te poți îngriji. Agitația grupului de prieteni, ora la care trebuie să fii gata și băile comune din cabane îți pot împiedica desfășurarea ritualul de frumusețe.

Tocmai de aceea, e bine să ai la tine 3 produse de îngrijire pentru păr, care pot îndeplini toate nevoile:

Ia cu tine șamponul pentru curățare!

Dacă pleci la munte, nu uita să iei cu tine un șampon adaptat nevoilor părului tău. Pentru că suntem în sezonul rece, cel mai probabil, în majoritatea timpului petrecut afară vei purta o căciula care te va proteja de frig. Aceasta va spori totuși îngrășarea parului, prin excesul de sebum și transpiratie. Un șampon care combate aceste excese, plus mătreața, precum Wella Professionals Clean Anti Dandruff shampoo, te va salva în mai puțin de 10 minute.  Acest șampon lasă părul curat și hidratat. Aplică-l pe firul umed și masează ușor cu degetele, apoi clătește foarte bine.

Hidratează părul uscat cu ajutorul unui balsam!

Lipsa umidității și frigul iți pot usca părul și scalpul. Odată deshidratat, acesta își va pierde strălucirea și se va rupe mai ușor. Daca vrei să eviți aceste momente neplăcute, poți apela la un balsam care să hidrateze părul în profunzime. Série Expert Absolut Repair Lipidium de la L’ORÉAL PROFESSIONNEL este un balsam intens hidratant, regenerator, dedicat părului uscat. Acesta se aplică după spălare, pe firul ud, pe toată lungimea acestuia, se lasă 2-3 minute, după care se clătește. Dacă folosești un balsam, vei observa că acesta nu se va mai încurca așa tare și va avea un aspect mai mătăsos și proaspăt.

Păstrează-ți culoarea intactă!

Daca vei purta caciulă și părul tau se va îngrășa mai repede, înseamnă că îl vei spăla mai des. Prin spălările regulate, culoarea părului tău se va degrada, în cazul în care ești vopsită. Tocmai de aceea, în vacanță este indicat să folosești și un produs pentru menținerea și protejarea culorii. Brilliance Leave In Balm, balsam leave in, protejează culoarea împiedicând transformarea și mătuirea culorii. Acesta se distribuie uniform pe părul umed și se piaptănă. Avantajul său este acela că vei fi gata într-un timp mai scurt, pentru că balsamul acesta nu necesită clatire.

Produsele sunt disponibile în saloanele profesionale partenere Wella (Artist Salon, Londra 17, Geta Voinea, Gett’s) și aici.

Foto sus: hepta.ro