Îngrijirea părului după plajă

Gândurile la vacanță ne dau târcoale și am început deja să ne pregătim pentru întâlnirea cu soarele. Facem mai mult sport, avem mai multă grijă de piele și tot la fel de păr. Păi sigur că da. Și părul are nevoie de protecție solară. Mai ales acum când vine vara peste noi. De ce? Pentru că este expus unei cantități mai mari de raze UV, iar intensitatea acestora este mult crescută. Soarelui i se adaugă vântul, apa sărată, clorul. Rezultatul? Un păr uscat, poros, cu o culoarea mată, fără strălucire.

Protecție solară

În perioada verii, părul trebuie tratat diferit. E important să punem accent pe produse de îngrijire și tratamente special create pentru această perioada, produse cu protecție UV. Recomandarea mea? Wella  Invigo Sun – o gamă care stă de strajă și culorii, dar și texturii firului de păr

Scalp protejat  

E bine să știi că nu doar părul are de suferit, ci și scalpul, cu toate că este acoperit de fire de păr. Dacă există problema alopeciei androgenetice, atât la femei, cât și la bărbați (chelie), problema este evidentă și foarte gravă. Firul de păr conține aprox. 10% apă, care este baza unui păr sănătos.

Tocmai din acest motiv trebuie să avem grijă să ne protejăm scalpul cât mai mult purtând pălării care îl feresc de razele nocive.

Rehidratare

După ce mergem la piscină sau la mare, părul are nevoie de mai multă hidratare. În cazul acesta, mizează pe măști și tratamente leave-in intens hidratante.

Evită aplicarea a mai mult de trei produse în rutina ta de îngrijire a părului, deoarece riști să îți încarci firul de păr.