Îngrijire pentru ten sensibil în 5 pași

Poluarea, soarele în exces, îngrijrea nepotrivită, schimbările de temperatură, alimentația haotică, nopțile pierdute sunt doar câțiva dintre factorii care pot determina creșterea gradului de sensibilitate a tenului tău. Cum îți dai seama dacă și ție ți se întâmplă? Ei bine, dacă te confrunți cu o piele reactivă, fragilă sau alergică, cu mâncărimi și eroziuni ale pielii, atunci și tu ai un ten sensibil.

Cauza? ”Aplicarea de produse cosmetice nepotrivite sau prea agresive, stres, consum de alimente condimentate”, ne explică Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.

  • Primul pas, poate cel mai important pentru îngrijirea zilnică a tenului sensibil, este etapa de curăţare a tenului. Este un pas pe care trebuie să îl urmezi atât dimineața, cât și seara. Prin realizarea acestui prim pas elimini murdăria provenită din mediul extern, urmele de machiaj, toxinele eliminate de piele, sebum şi alte impurităţi. Lotiunea de curățare de la Paula’s Choice este perfectă pentru tenul sensibil, curăţă fără a irita pielea și conţine mușetel și aloe vera cu proprietăţi aniiritante și antiinflamatoare.

ten sensibil

  • Demachierea corectă este la fel că importantă pentru tenul tău. Folosește produse cosmetice al căror PH nu distruge filmul hidrolipidic al pielii.  Având un ten sensibil, incearcă să eviți cât mai mult produsele de origine petrochimică, săpunul, parfumul și formulele pe bază de alcool.
  • Alege produse de îngrijire care au la bază ingrediente care menţin hidratarea pielii şi stimulează regenerearea celulară. calmant şi reparator, care ajută în acelaşi timp să combată inflamaţiile şi reglează circulaţia periferică. Crema de zi trebuie sa conţină factor de protecţie solară, deoarece o piele sensibilă este mai predispusă la înroşiri şi inflamaţii.Dacă tenul tău este sensibil, până pe 25 august poți obține gratuit din farmacii kitul de îngrijire pentru orice tip de ten sensibil La Roche Posay, format din crema hidratantă prebiotică Toleriane Sensitive și demachiant pentru ten sensibil.

ten sensibil

  • Seara, hrănește-ți pielea. După o zi în care pielea a fost agresată de farduri, soare și poluare, ea are nevoie de regenerare. ”Cremele pe bază de extract de muşeţel, coacăze negre, escină din castan sălbatic, ulei de jojoba, rodie, sunt senaționale pentru efectul calmant şi reparator pe care îl au asupra pielii”, punctează specialistul Naturys România.
  • Exfolianți fini – cere sfatul specialistului și utilizează produse complementare cu tenul tău.

Citește și:

Dieta metabolică: slăbești până la 20 kg în 13 zile

5 băuturi care te ajută să slăbești