EVENTlicious ne dezvăluie care sunt ingredientele pentru petrecerea perfectă

eventlicous petrecere perfecta

Anamaria Ionescu și Mihaela Preda sunt fondatoarele EVENTlicious, o companie foarte tânără, dar care deja și-a dat masteratul în organizare de evenimente. Iar cele două antreprenoare au căpătat deja un know-how solid în acest domeniu datorită meseriilor lor anterioare – televiziune și cursuri de design, dar și management artistic, strategie, implemnetare și relații publice.

Timp de nouă ani, Anamaria Ionescu a fost prezentator al rubricii Meteo din cadrul principalului jurnal de știri de la Antena 1. Este căsătorită cu membrul trupei Fly Project, Tudor Ionescu, și au împreună o fetiță de 2 ani, Ilinca.

Mihaela Preda a lucrat timp de opt ani la casa de discuri Roton, contribuind la nașterea și explozia unor nume de succes precum Fly Project, Inna, Akcent, Activ, Alex Velea, Antonia, Connect-R etc. Și-a demarat propria afacere de consultanță în management și relații publice, iar pe parcursul ultimilor ani a colaborat cu mai mulți artiști din industria muzicală românescă și internațională, pe diverse subiecte: management, endorsement, booking promovare radio & TV  (Fly Project, Andreea Bălan, Connect-R, Ellie White, Keo, DJ Sava & Faydee, etc) sau evenimente muzicale (Holi Music Color Festival, GOOD LIFE Parties).

Cum arată un eveniment reușit în viziunea celor două antreprenoare, aflăm în cele ce urmează.

eventlicous petrecere perfecta

Aveți o companie tânără, cum au fost primele trei luni de antreprenoriat de evenimente?

ANA: Au fost nesperat de fructoas e, având în vedere concurența care nu-i tocmai una mică și ușor de întrecut, iar lucru acesta ne-a dat și mai mare încredere că facem bine ceea ce ne-am propus. 

MIHAELA:Aceste prime trei luni în formula EVENTlicious au fost foarte pline și creative. Am fost norocoase să fim parte din câteva evenimente foarte importante, printre care și Alist Magazine PArty, care ne-au provocat cu teme interesante și inspiraționale. Iar pe parcurs am descoperit noi prietenii, care sigur se vor concretiza în parteneriate pe termen lung. 

Neprevăzutul este un factor important într-un astfel de domeniu. Cum faceți voi fața provocărilor de orice fel? 

ANA: Înainte de a începe un proiect, luăm în calcul și cele mai negre scenarii, așa că noi suntem pregătite întotdeauna pentru orice, iar dacă apare ceva la care chiar nu ne-am gândit, sunt absolut sigură ca orice lucru poate fi rezolvat într-o formă sau alta.

MIHAELA: În organizarea fiecărui eveniment, indiferent că vorbim de o nuntă, de un botez sau de o petrecere de firmă, pentru subiectele sensibile (exemplu: vremea), încercăm să avem un plan B astfel încât să evităm stresul momentului. Însă se întâmplă și lucruri la care nu ne așteptam, iar în acel moment, prima soluție este să nu intrăm în panică, pentru a nu transmite starea și clientului. Apoi încercăm să vedem la rece opțiunile. 

eventlicous petrecere perfecta

Cum arată petrecerea perfectă, în viziunea voastră? 

ANA:Petrecerea perfectă este evident petrecerea aceea despre care toată lumea va vorbi și-și va aduce aminte, iar ăsta e unul din principalele noastre atuuri: Știm să-i facem pe clienții noștri fericiți.

MIHAELA: Petrecerile perfecte sunt cele în care am reușit să stabilim o conexiune cât mai apropiată cu clientul, astfel încât am ajuns “să-l citim” și să îi desenăm dorințele, să personalizăm evenimentul până în cele mai mici detalii, exact așa cum își dorea.

Ce elemente nu trebuie să lipsească de la o petrecere reușită?

ANA: Fericirea. Fericirea clientului este de departe cea mai importantă pentru noi, iar noi punem la bătaie absolut toate armele noastre pentru asta. Restul sunt detalii pe care le stabilim întotdeauna împreună cu clienții noștri.

MIHAELA: Buna dispoziție și relaxarea sunt elemenetele MUST de la orice petrecere. Noi ne ocupăm de restul 

eventlicous petrecere perfecta

Anamaria, îți lipsește televiziunea? 

ANA: Da, sunt momente în care mi-e foarte dor. După aproape zece ani de televiziune, n-are cum să nu ți se facă dor din când în când, dar.. 

Mihaela, ce e mai greu, să lucrezi cu vedete sau cu oameni obișnuiți?

MIHAELA: Mirii, nașii etc sunt și ei vedete în ziua evenimentului și își doresc să fie tratați ca atare. Lucrul cu artiștii, care sunt mai mult sau mai puțin temperamentali, m-a ajutat mult în abordarea cu care tratez acum viitori clienți. Sunt conștientă că ne-au ales și pentru că știm “să punem reflectoarele pe ei” și să-i tratăm într-un mod deosebit, așa cum merită în ziua lor specială. 

eventlicous petrecere perfecta

Care au fost unele dintre cele mai neobișnuite cereri pe care le-ai primit pentru organizarea unui eveniment?

ANA:  Suntem încă la început, iar evenimentele cele mai multe abia urmează, deci, deocamdată n-am avut nicio cerere neobișnuită, dar n-am nici cel mai mic dubiu că ar apărea ceva ce nu poate fi reparat. Știm să schimbăm și becuri și mai știm să montam și schele, iar pâna la anu’ sunt sigură ca vom învăța să și sudăm!

MIHAELA: Realizarea unui buchet în acadele a fost o cerere neașteptată. Surpriza este că ne-a captivat atât de tare realizarea conceptului, încât chiar am găsit niște variante foarte frumoase.

Câteva trenduri în materie de petreceri care ar fi? Ce IN și ce e OUT? 

ANA: Vă recunosc că cel puțin în ultima perioadă se poartă un mix care mie îmi place foarte mult. Rustic romantic + elegant = perfect! Sunt IN  culorile inspirate din natură, dar și culorile care nu se demodează niciodată – verde, alb și auriu. OUT este stresul mirilor ( de acest aspect ne ocupam noi) 🙂

MIHAELA: Cred că cel mai important trend este personalizarea și ieșirea din temele standard. Indiferent că vorbim de o nuntă, un botez sau o petrecere de firmă tendința majoră este ieșirea din formal și abordarea unor teme cât mai personale sau fun. 

eventlicous petrecere perfecta

Cum e să lucrați împreună, având în vedere că sunteți prietene vechi și rude, nașă-fină? 

ANA:Ne-am împărțit atribuțiile de la început. Eu mă ocup mai mult de design și concepte, iar Mihaela de organizare. De cele mai multe ori gândim la fel, așadar, nu există momente când suntem total diferite. 

MIHAELA: În ultimele luni ne-am descoperit și ca partenere, iar baza solidă de prietenie și de rudenie a contat foarte mult. Amândouă am considerat constructive micile dispute pentru că știm ca scopul și viziunea sunt comune.

Unde vă completați una pe cealaltă și unde sunteți total diferite? 

MIHAELA: Am început acest business conștiente fiind că avem gusturi asemănătoare și un obiectiv comun. Ca în orice firmă ne-am împărțit sarcinile: conceptele le facem împreună, de partea de design se ocupă Ana, iar de organizare eu. Lucrăm ca o adevărată echipă pentru că este important ca deciziile să le luam împreună. 

Cel mai bun sfat businesswise pe care l-ați primit care a fost?

ANA: Când vrei să dai un mail la nervi, scrie-l, pune-l în drafts și îl recitești peste două zile. Abia atunci vei ști dacă trebuie trimis sau nu. 

MIHAELA: Un bun prieten care lucrează în comunicare ne-a spus să nu uităm niciodată ca un Wedding Planner este ca un psiholog/consilier pentru cuplu în lunile dinainte nunții, pentru că ajungi să cunoști mirii în cele mai mici detalii.

Foto: @lightaholic, @lilebuba

Categorii Lifestyle