Ingrediente naturale și măști homemade pentru un ten luminos

mască homemade

Ai impresia că tenul tău și-a pierdut din strălucire, este tern și lipsit de viață? Soluția pentru un ten luminos indemâna oricui, deoarece ingredientele se regăsesc în bucătăria oricărei femei. O mască homemade se prepară ușor și este foarte eficientă. Încearcă și tu aceste 5 măști homemade pentru a obține un ten luminos.

Mască homemade cu turmeric, lime și castravete

Ai nevoie de o lingură de suc de castravete, o lingură de suc de lime și una de turmeric. Amestecă toate ingredientele și aplică-le pe față timp de 15 minute.Dacă ai pielea uscată, adaugă și o linguriță de glicerină. Masca de față cu turmeric, lime și castravete este foarte potrivită pentru tenul gras, dar se potrivește și pentru tenul uscat dacă adaugi glicerină. Turmericul este un antiseptic puternic, curăță tenul în profunzime și îl lasă luminos și curat.

Mască homemade cu castravete, miere și lapte

Pentru această mască ai nevoie de un blender, în care să amesteci bine un castravete. Bate un albuș de ou și amestecă-l cu 2 linguri de miere și 3 linguri de lapte într-un bol.  Amestecă-le bine, aplică pastă obținută pe ten și decolteu și las-o să acționeze cam o jumătate de oră. Această masca este foarte bună pentru curățarea tenului și reface elasticitatea pielii.

Mască homemade cu iaurt, ulei de argan, miere și fructe de pădure

Potrivită pentru ameliorarea petelor de pe piele, mierea ajută la exfoliere, iar uleiul de argan are efect antirid. Amestecă o linguriță de fructe de pădure cu o linguriță de iaurt grecesc, o linguriță de miere, sucul de la un sfert de lămâie și 5-6 picături de ulei de argan. Amestecă bine ingredientele până când se formează o pastă bine omogenizată. Aplică masca pe față curată și uscată și las-o să acționeze timp de 15 minute.