Infertilitatea: Cauze și soluții

Infertilitatea la femei – un subiect delicat care, de cele mai multe ori, creează frustrări în rândul femeilor, acestea ajungând să se învinovățească pentru faptul că nu reușesc să aducă pe lume un copil. Este important să știi că infertilitatea nu este o problemă fără soluție, iar factorii care sunt responsabili de acest lucru sunt genetici, așa că e timpul să scapi de sentimentul de vinovăție care nu îți dă pace.

Cauzele infertilității

Este adevărat că gradul de fertilitate scade pe parcurs ce înaintăm în vârstă, însă există și câțiva factori genetici ce țin de organismul fiecărei femei, printre care se numără si disfuncția ovulatorie, afecțiuni ale colului/vaginului sau endometrioză.

  • Disfuncția ovulatorie

Aproximativ 25% din femeile infertile sunt afectate de disfuncția ovulatorie, în timp ce ovarele micropolichistice afectează 5-10% din populația feminină. Dezechilibrul la nivel hormonal este cauzat și de variațiile mari în greutate, iar simptomele disfuncției sunt reprezentate de menstruații neregulate sau absența lor, hipertensiune arterială, acnee, nivele ridicate ale insulinei în sânge, pilozitate excesivă.

  • Bolile cu transmitere sexuală

Infecțiile, bolile cu transmitere sexuală (BTS) și intervențile chirurgicale abdominale fac parte tot din categoria factorilor care au legătură cu infertilitatea, deoarece afectează trompele uterine.

  • Endometrioza

Endometrioza este o boală care afectează 10-15% dintre femei și este a două cea mai frecventă cauză a infertilității. Pe lângă durerea fizică, aceasta poate provoca și depresie, anxietate, apatie sau oboseală.

Tratamente și soluții

Așa cum am menționat mai devreme, infertilitatea este o problemă care se poate rezolva. Procentul crescut de cupluri care reușesc să obtină sarcină dorită și inclusiv să o ducă la termen fac că tratamentul infertilitătii feminine efectual la Danubius Health Spa Resort Sovata să fie declarat cea mai de succes terapie de la Sovata.

Apa sărată și nămolul au un efect pluristructural, sincron și de finețe asupra aparatului genital feminin: efect antiinflamator, de stimulare hormonală și de relaxare a sistemului nervos (benefic în infertilitatea cu componentă psihogenă).”Rata de succes în obținerea sarcinilor în baza de tratament Danubius-Sovată este de 18,5%, estimat pe un lot de cca 700 paciente, examinate în perioada 2013-2014”, precizează Dr. George Vasilescu, medic primar ginecolog cu specializare internatională în infertilitate de cuplu.

„Tratamentele ginecologice se desfăsoară pe durata a două săptămani și constau din irigații vaginale cu apă sărată, tampoane vaginale cu nămol, impachetări externe cu nămol, băi sărate, electro terapie cu efect antiinflamator, efectuate în condiții de igienă riguroase, cu instrumentar steril. ”, informează  Dr. Ginecolog George Vasilescu.

Pe langă consultația ginecologică, tratamentul include și consiliere de specialitate pentru infertilitate de cuplu. Tot mai multe cupluri apelează din motive obiective la fertilizare în vitro (FIV). Merită amintit faptul că tratamentul Sovată efectuat cu 1-3 luni anterior FIV crește șansa implantării embrionului la fertilizare în vitro (pregătește uterul pentru FIV).

Foto: Hepta.ro