Încep pregătirile pentru Race for the Cure 2017!

Au început pregătirile pentru Race for the Cure, cel mai important eveniment de conştientizare, educare şi strângere de fonduri pentru cancerul de san, organizat în România de Fundaţia Renaşterea.
La ediţiile pe care Fundaţia Renaşterea le-a organizat în 2015 şi 2016, au participat în jur de 4000 de persoane, dintre care peste 250 au fost paciente diagnosticate cu cancer, scopul fiind sărbătorirea învingătoarelor în lupta cu cancerul la sân, dar şi promovarea diagnosticării precoce şi a dreptului pacientelor de a avea acces la cele mai noi tratamente.

Reuşita primelor ediţii ne-a încurajat, iar în acest an, pe 10 iunie, organizăm a treia ediţie a Race for the Cure România – Happy Run, 5 km de alergare/plimbare, la care este estimată participarea a peste 3000 de persoane, 200 de paciente oncologice şi numeroase celebrităţi. Atmosfera “Happy” va fi întreţinută prin programul de încălzire organizat de WorldClass, momente artistice,  activităţi pentru copii şi, în final, festivitatea de premiere. Surpriza ediţiei de anul acesta o reprezintă concertul extraordinar susţinut de trupa Holograf.

Fondurile strânse cu ocazia cursei vor fi folosite astfel:
– Campania Brave Cut –realizarea de peruci din păr natural pentru pacientele oncologice;
– Oferirea de teste gratuite femeilor din categorii vulnerabile (paciente oncologice, persoane cu venit redus etc);
– Sesiuni de suport, informare asupra noilor terapii, susţinere psihologică pt paciente; organizarea de reuniuni de specialitate cu medici, autorităţi, pacienţi şi companii;
– Acţiuni de lobby pentru alinierea la standardele europene de diagnostic şi tratament oncologic.

Toți cei care se înscriu la cursă (în echipă sau individual aici) vor fi înscriși la o tombolă cu premii foarte interesante.