Încă o adaptare cinematografică după un roman scris de Jane Austen – Persuasion

jane austen persuasion

Romanul Persuasion, scris de Jane Austen (1775 – 1817) și publicat postum va avea parte de o ecranizare, iar protagonistă va fi actrița Sarah Snook, cunoscută mai ales datorită serialului Succesion (HBO).

Persuasion, ultimul roman scris de autoarea britanică Jane Austen și publicat postum a fost deseori trecut cu vederea, spre deosebire de celelalalte volume semnate de scriitoare – Pride and Prejudice, Sense and Sensibility sau Emma, dar acest lucru nu-l face mai puțin valoros. Jane Austen este una dintre cele mai de succes autoare din lume, iar moartea sa timpurie, la doar 42 ani, I-a oprit parcursul fulminant în galeria celor mai mari scriitori ai lumii. Persuasion a fost publicat în 1817, la șase luni de la moartea lui Austen și este considerat a fi cea mai matură lucrare a scriitoarei. Cartea este construită în jurul a două personaje, Anne Elliot, o tânără de 27 de ani nemăritată și căpitanul Frederick Wentworth, fostul ei logodnic. Povestea începe cu reîntâlnirea celor doi după o pauză de șapte ani, când familia Elliot își închiriază casa surorii căpitanului și soțului acesteia. Jane Austen include în cartea sa, cu ajutorul personajelor, elemente legate de maturitate, evoluție, reconciliere și de oferirarea unor noi șanse în viață. Persuasion este unul dintre romanele scurte ale lui Jane Austen, iar opera este caracterizată prin ascuțime și complexitate, dar și prin încărcătura sa romantică.

jane austen persuasion

Jane Austen 

Cea care va interpreta personajul principal feminin – Anne Elliot – este actrița australiană nominalizată la Emmy Sarah Snook, cunoscuta publicului mai ales datorită rolului Siobhan ”Shiv” Roy din serialul HBO Succession. Cel mai recent, Sarah Snook a jucat alături de Vanessa Kirby și de Shia LaBeouf în filmul Pieces of a Woman, care a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția.

jane austen persuasion

Sarah Snook 

Personajele feminine compuse de Austen sunt femei cu o gândire înaintea erei lor, caracterizată de maturitate și de inteligență, iar Anne Elliot întărește aceste tușe. În Persuasion, est redat pe larg monologul interior plin de însemnătate al eroinei, care este epuizată la un moment dat de superficilitatea celor din jur.

Regia filmului va fi semnată de o femeie, Mahalia Belo, iar adaptarea romanului pentru ecrane a fost scrisă de dramaturgul Jessica Swale.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle