În San Francisco va fi interzisă comercializarea blănurilor naturale

Începând cu 1 ianuarie 2019, San Francisco devine primul oraș mare din SUA care interzice vânzarea blănurilor naturale.

Decizia a fost luată săptămâna aceasta de Consiliul Supervizorilor din San Francisco și vine în sprijinul designerilor care au anunțat în ultima vreme că nu vor mai sacrifica animale pentru crearea colecțiilor. Printre ei: Michael Kors, Gucci și Tom Ford. Iar, cel mai recent, una dintre cele mai mari case de modă, Versace, a șocat industria modei cu anunțul că nu va mai folosi blana naturală. ( Aici mai multe detalii.) Totuși, interdicția nu se aplică articolelor second hand, blănii de oaie sau a celei de miel. Iar comercianții care vând produse din blănuri naturale vor avea timp până în 2020 să-și vândă produsele care se află în acest moment pe stoc.

În plus, există speculații că această decizie, deși vine în sprijinul activiștilor pentru drepturile animalelor, ar putea afecta economia orașului.

Iată și o listă (rămâne deschisă) a caselor care nu mai folosesc blana naturală: Versace, Gucci, Tom Ford, Vivienne Westwood, Michael Kors, Hugo Boss, Bottega Venetta, Kate Spade, Calvin Klein, Jimmy Choo, Ralph Lauren, Lacoste, Stella McCartney, Armani, Tommy Hilfiger.

Foto: hepta.ro