În Salzburg cu Cosmin Tudoran, #profudevin și storyteller contemporan -In The Sport Light

Salutare, A-listers!

Deși ne bucurăm cu toții de o vară indiană, noi ne facem deja planuri pentru iarna ce vine. Și ce loc mai potrivit pentru iarnă, decât destinația unde sezonul alb e la el acasă, iar ghețarii sunt loc de joacă pentru mici și mari?
Da, am pornit la explorat și ars calorii în Austria, dar am început relaxat cu un weekend prelungit în Salzburg, cel de-al patrulea oraș ca mărime al Austriei, unde am avut ocazia să-l cunosc mai bine și să-l intervievez pe Cosmin Tudoran.
Am aflat că #profudevin e un fel de storyteller contemporan, mereu cu simțul umorului la purtător și cu o poveste în spate pentru pasiunile creative pe care le are, dar mai presus de asta am apreciat naturalețea cu care abordează orice.
Și pentru că lui Cosmin îi place pe biclă, Raluca a ars caloriile în șa, pe un drum de 10 kilometri dus-întors din centrul orașului până la Palatul Hellbrunn, iar apoi încă 10 kilometri de-a lungul râului Salzach.


Atât eu cât și Raluca am descoperit în Salzburg un oraș extrem de prietenos cu oamenii, în care te poți deplasa ușor cu bicicleta peste tot. Nici nu se poate altfel, având în vedere că e împânzit de o rețea de rute ciclistice de aproximativ 180 de kilometri, semnalizați prin 900 de indicatoare, vizibile practic la tot pasul. De-a lungul rutei verzi către Palatul Hellbrunn, am descoperit cât de simplu e să te bucuri de beneficiile sportului aici. E la îndemână să uiți de mașină și să te urci în șa în Salzburg. Sau să faci o tură de jogging pe unul dintre cei șase munți citadini din sufletul orașului.

Dăm mai departe ce ne-a mai plăcut în Salzburg în weekend-ul nostru prelungit aici:

Cafeneaua cool 220 Grad, unde ne-am delectat cu cafea de specialitate

Rooftop bar-ul hotelului Stein, unde am fost cazați, cu panorama asupra centrului orașului

Gössl Gwandhaus un restaurant-muzeu-atelier care este dedicat reinterpretării portului tradițional austriac. Casa neo-baroc și grădina sunt absolut minunate, iar prânzul aici a fost fantastic.

Restaurant Paradoxon în Nonntal, unde am luat cina cu Cosmin. Conceptul din spatele restaurantului se bazează pe purismul ingredientelor proaspete, tradus în preparate creative si nepretențioase. 

Muzeul de Artă Contemporana Museum der Moderne, unde am urcat cu Mönchsberglift, și restaurantul de pe terasa acestuia, M32, cu o vedere magnifică asupra orașului. Aici am mâncat cu Cosmin un Apfelstrudel cu Schlagobers. (frișcă bătută delicioasă, imposibil de pronunțat)

Salzburg Card, instrumentul magic cu care am avut acces gratuit in toate muzeele.

Bicicletele le-am închiriat de la centrul A’velo din Mozartplatz.

Te invit să afli de unde a pornit pasiunea pentru vin a lui Cosmin, ce crede despre influencerii autohtoni și să descoperi Salzburgul cu noi.
Rămâi alături de echipa In the Sportlight în săptămânile ce urmează, îți promitem vederi spectaculoase direct de pe pârtiile nebătătorite ale Austriei.

Fotovideo master: Alexandru Prepeliță

Categorii Video