În Ötztal, la înălțime cu Sonia Argint Ionescu (VIDEO)

Hey, A-Listers! Primăvara aceasta am avut ocazia să ajungem în Ötztal, un adevărat paradis pentru schiori și snowboarderi: nu mai puțin de 356 kilometri de pârtii întinse pe 6 regiuni de schi.

Dacă aș fi schioare împătimită, mi-ar fi greu să mă decid! Dar pentru că la momentul la care am ajuns în Ötztal exersasem destul de puțin (psst! despre prima mea lecție pe schiuri veți afla în episodul următor), am lăsat-o de data aceasta pe Alexandra să se avânte pe pârtii, în timp ce eu am luat masa cu Sonia Argint Ionescu.

Raluca și Sonia

Pe Sonia o cunoașteți deja de pe sticlă sau Instagram, e o adevărată activistă pentru sport și stil de viață echilibrat. Și pentru că activismul e un stil de viață în sine, Sonia chiar practică ce spune, prin implicarea în campanii de conștientizare a importanței sportului, dar și prin faptul că este polisportivă. Pilates, yoga, jogging și bineînțeles … schi.

Am stat cu Sonia la o discuție relaxată despre ce i-ar plăcea să facă fulltime, despre austrieci și sport, totul piperat cu un mic abc în limba germană.

Între timp Alexandra a ars caloriile pe… splitboard și a avut parte de niște priveliști amețitoare de-a dreptul explorând un versant al ghețarului Rettenbach din domeniul schiabil Sölden. Și pentru că am fost tare curioasă ce este acest sport, am aflat că se face numai offpiste, iar pentru a porni la drum este necesar un curs de personal safety, care te învață cum să te descurci în orice fel de situații pe munte. Splitboard-ul pare a fi acest tool multifuncțional cu care poți face și schi de tură (e ceea ce numește Alexandra pilates pe schiuri), atâta timp cât ai pieile de focă lipite pe tălpile acestuia, dar și snowboarding, pentru că cele două bucăți longitudinale se lipesc și se transformă într-un fel de board de formă normală. Nu uitați că splitboarding se poate face doar cu un ghid autorizat în primă instanță, pentru că safety comes first.

Ce ne-a plăcut în Ötztal și dăm mai departe:

  • Aqua Dome, unde am făcut baie în apele termale, iar Sonia s-a bucurat de o sesiune de yoga cu vedere spre faimoasele piscine suspendate.
  • Faptul că cele 6 domenii schiabile sunt interconectate. Cu un singur skipass, care se numește Ötztal Superskipass, ai acces la toate regiunile.
  • iceQ pe muntele Gaislachkogl, unde am băut un ceai și am admirat Dolomiții de vizavi. Din păcate, când am ajuns noi, instalația cinematografică 007 ELEMENTS, ce marchează trecerea lui James Bond prin Sölden, unde s-a filmat o parte din film, nu era încă deschisă publicului. Iți recomand însă să treci pe acolo, deschiderea oficială a avut loc vara asta.
  • Gletschertisch, restaurantul de pe ghețarul Rettenbach, la 3000 m altitudine.
  • Ai infinit de multe variante de splitboarding în Ötztal, sunt 250 de vârfuri peste 3000m. Află de la un ghid local care e cea mai potrivită rută pentru tine.

Te invit să urmărești cum ne-am distrat în Ötztal și sper că vei rămâne cu zâmbetul pe buze, așa cum ni s-a întâmplat și nouă, mult timp după ce am plecat din această vale magică.

Rămâi alături de echipa In the Sportlight și în săptămânile ce urmează, seria #feelaustria continuă!

Foto&video master: Alexandru Prepeliță