În curând, telefonul tău va putea să îți creeze haine personalizate

Nu mai e de mult un lucru nou faptul că industria modei şi tehnologia au început să meargă mână în mână pentru a produce rezultate senzaţionale. De la metodele inovatoare de a produce haine şi accesorii cu ajutorul celor mai noi tehnologii şi până la iniţiativele care mai de care mai inventive ale designerilor de a aduce cât mai aproape publicul prin intermediul reţelelor de social media, moda şi tehnologia fac pereche extrem de bună.

Cea mai nouă inovaţie în domeniu? Smartphone-ul tău ar putea deveni în scurtă vreme… designer.

Da, ai citit bine. Anul trecut, Google a lansat o nouă interfaţă de programare menită să le permită aplicaţiilor să înţeleagă unde te afli, ce faci într-un anumit moment şi ce se află în jurul tău, iar acum, această tehnologie ar putea fi folosită pentru a crea un nou tip de haute couture”.

Ivyrevel (digital fashion house parte a grupului H&M) lucrează în prezent în colaborare cu Google în vederea dezvoltării unui proiect numit Coded Couture”.

Proiectul este centrat în jurul unei aplicaţii Android care învaţă” lucruri despre utilizator, pentru a putea apoi să creeze o haină personalizată.

Suntem pe cale să revoluţionăm industria modei făcând astfel încât personalitatea clientului să devină parte din procesul de design.”, spune Aleksandar Subosic, co-fondator Ivyrevel. Aplicaţia The Data_Dress permite femeilor din întreaga lume să comande o rochie creată în totalitate pentru ele, şi care reflectă modul în care îşi trăiesc vieţile.”

The Data_Dress este foarte uşor de utilizat. Folosind noua interfaţă de programare lansată de Google, aplicaţia înregistrează modul de viaţă al utilizatorului şi obiceiurile sale – informaţii legat de locul în care te afli, tipul de activitate pe care îl faci într-un anume moment sau chiar starea vremii din zonele pe care le frecventezi.

După o săptămână în care ai mereu asupra ta smartphone-ul cu aplicaţia instalată, software-ul poate genera un model de haină cu un design unic, personalizând orice element, de la siluetă şi până la material sau diverse detalii precum aplicaţii sau broderie.

Dacă te întrebi cine va crea haina propriu-zisă, această va fi realizată de Ivyrevel şi o vei putea cumpăra online.

Aplicaţia se află pentru moment în stadiul alfa, fiind testată de un set de influenceri la nivel global, inclusiv de către Kenza Zouiten, co-fondator Ivyrevel şi fashion blogger.

Kenza a testat aplicaţia timp de o săptămână, iar rezultatul îl poţi vedea mai jos (inclusiv rochia creată special pentru ea!):

Aplicaţia Data_Dress va deveni disponibilă pentru teste unui eşantion mai mare de utilizatori pe parcursul acestui an.

Foto: Ivyrevel