În curând, tatuajele vor putea controla dispozitivele mobile

Tommy_Hilfiger_hepta_572018

Flash tatoos, tatuajele acelea temporare în nuanţe metalizate, pe care le poţi observa pe la toate festivalurile de muzică, nu sunt numai cool – în curând, ar putea fi extrem de utile, mai exact, ar putea fi servi la controlarea a diverse dispozitive electronice.

Da, ai citit bine – aceste tatuaje temporare ar putea, în viitorul apropiat, să funcţioneze asemenea unui touchscreen pentru device-urile tale, precum telefonul sau tableta.

Proiectul este momentan în stadiul de prototip, şi a fost iniţiat de o echipă de la MIT în colaborare cu o alta de la Microsoft. Denumită DuoSkin, tehnologia ar putea avea trei utilităţi.

În primul rând, ar putea controla dispozitive mobile şi computere, transformând pielea într-un trackpad, buton sau slider. O altă utilizare ar fi să transforme pielea într-un display pentru device-urile mobile, schimbând culorile în funcţie de temperatura corpului. Cel de-al treilea mod în care ar putea fi folosite tatuajele ar fi comunicarea wireless, mai exact, stocarea informaţiilor care pot fi partajate cu telefoanele şi alte dispozitive mobile.

Noi credem că în viitor, electronicele on-skin nu vor mai fi un concept mistic, ci, în schimb, vor fi nişte decoraţiuni pentru corp absolut normale şi user-friendly, integrate în viaţa de zi cu zi”, spune Cindy Hsin-Liu Kao, unul dintre principalii cercetători din cadrul proiectului.

Tatuajele DuoSkin vor fi realizate din foițe ultra-fine de aur, un material skinfriendly, cu preț accesibil. Viitorul sună cel puțin interesant…și super stylish! Dacă ești curioasă, poți afla mai multe detalii în clipul de mai jos:

Foto: hepta.ro