Importanța scanerelor digitale în stomatologia digital. Cum putem avea dinți mai sănătoși

Rapid. Din ce în ce mai rapid, dar mai ales din ce în ce mai eficient. Stomatologia digitală promite timp redus de tratament și reușește să își țină cu brio această promisiune și să asigure tratamente net mai valoroase decât stomatologia clasică, datorita tehnologiei și a preciziei la nivel de micron, adică a mia parte dintr-un milimetru.

Dr Răzvan Boberis explică de ce stomatologia digitală se sprijină în scanerele digitale care se bazează tocmai pe această precizie de micron.

“Evident că cele mai performante scanere în momentul de față sunt cele care vin cu robotul cerec, omni cam, generația veche de omni cam a trecut acum prin softurile noi și la scanarea color full hd, astfel se pot delimita foarte bine preparațiile, conturul dinților, iar softul de design s-a îmbunătățit foarte mult. Ca o noutate a apărut și PrimeScan care scanează foarte rapid o arcadă întreagă într-un minut și cu o rezoluție mult mai mare.”

Acum, trasarea și pregătirea lucrării se face automat, imaginile fiind suprapuse automat de soft. Înainte se suprapuneau manual, respective, scanerele clasice funcționau astfel: stomatologul scana și, în calculator, manual, suprapunea imaginile în design. S-au redus semnificativ etapele intermediare, în prezent scanarea intregii danturi poate dura maxim 3 minute și putem obține imediat o imagine virtuală specifică a dinților. Stomatologul subliniază faptul că, datorită scanerului, se realizează o dantură virtuală, o proiectăm, o desenăm, o personalizăm si după aceea o dăm la mașinile de printat sau la mașinile de frezat, în funcție de materialele din care se fac lucrările.

Acum, pacientul are 100% confort și nu mai are reflex de vomă. Nu mai simte nicio durere, iar recuperarea este rapidă.

În timp ce scanerul intraoral în maxim 1-3 minute scanează toată dantura, dacă imaginea nu este corectă, se poate șterge zona aceea și putem rescana specific o zona și prin recunoaștere foto adaugă noua imagine.

În momentul în care scanezi dantura, peste ani, doar se reprintează lucrarea, sau dacă odata cu trecerea timpului avem o uzură mai mare putem vedea cum a fost dantura cu zece ani în urmă și putem reface ce a avut atunci pacientul cât mai natural și funcțional.

Categorii Lifestyle