Idei esențiale în iubire, de la experta în relații de cuplu Esther Perel

Pentru că suntem în luna în care la nivel internațional se celebrează iubirea, iată câteva idei esențiale pentru fiecare cuplu, de la experta în relații și iubire Esther Perel.

Care este cheia unei relații fericite?

Să asculți. Doar atât. Nu trebuie neapărat să fii de acord. Ajunge să vezi dacă poți înțelege pe altcineva, care are o perspectivă complet diferită asupra aceleiași realități.

Ce facem cu certurile?

E natural ca oamenii să discute de pe poziții diferite. În cazul partenerilor de cuplu, face parte din intimitatea la care au ajuns. Dar, pentru asta, trebuie să ai o bună trusă de reparații. E necesar să te poți întoarce dacă ți-ai pierdut busola – ceea ce se mai întâmplă – și să poți spune: „Am căzut în vechile mele capcane, îmi pare rău“ sau „Știi ce, mi-am dat seama că n-am auzit niciun cuvânt din tot ce-ai spus, fiindcă eram foarte supărat, așa că… Putem vorbi din nou despre asta?“

Social media sau mindfulness?

Dacă orice altceva a eșuat, renunță la social media pentru câteva zile… sau săptămâni. Timpul petrecut departe te va ajuta să înțelegi că strădania de a deveni altcineva e o experiență frustrantă. În loc s-o mai continui, focalizează-te să devii cea mai bună versiune a ta și să rămâi ancorat în viața ta de aici și de acum.

Citeste mai mult aici!

Categorii Lifestyle