Idei de Valentine’s Day: 5 destinații romantice din Europa

Se apropie cu pași repezi o sărbătoare mult așteptată sau nu… în rândul cuplurilor. Valentine’s Day vine cu o serie de întrebări tipice: Ce îi iau cadou? Dacă nu-i place? Dacă e prea banal? Cât să fie de scump, cât de ieftin? Ei bine, de multe ori ne stresăm pentru cadoul perfect. Cercetăm hobby-urile, căutăm piesele vestimentare lipsă din garderobă, luăm la pas toate magazinele și, cu toate astea, tot nu suntem mulțumite de alegerea făcută.

Și, pentru că nu totul se rezumă la lucrurile materiale, clișeul pe care ar trebui să-l respectăm măcar o dată.. vin cu o propunere interesantă pentru 14 februarie; o experiență-cadou. Plimbările în doi se pot întâmpla pe străzile cunoscute ale unui oraș european, iar cina romantică într-un restaurant cu o priveliște de care îți vei aduce aminte. Tot ce trebuie să faci este să te hotărăști pentru o destinație, iar apoi biletul de avion și cazarea sunt confirmate. Iar dacă nu ai nicio idee despre orașul ideal pentru un sejur în cuplu, avem câteva recomandări pentru tine.

Veneția

Veneția, renumitul oraș de pe ape este cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase locuri din lume. Bănuiesc că nu întâmplător a primit această distincție; o fi datorită străduțelor înguste de o frumusețe unică sau a gondolelor ce transmit atmosferă romantică specifică. Întreaga Italie este superbă, iar dacă nu ați mai fost în această țară, vă recomand să începeți cu Veneția. Fotografiile pe care le veți face în Piața San Marco vor fi cele mai faine din albumul vostru! După orele de hoinărit, seara vă  puteți relaxa într-un restaurant cu cele mai bune specialități culinare din zonă. Te las să alegi restaurantul care îți face cel mai tare cu ochiul, însă îți recomand să încerci Gnocchi di San Zeno ( un fel de mâncare cu făină, ouă și cartofi; sună banal, dar e tare bun), iar la desert neapărat Galani (prăjiturele cu lichior).

Dacă te-am convins să alegi Veneția, intră aici și rezervă cel mai tare cadou pentru voi doi. Va fi o experiență senzațională!

Paris

Deja știm că Parisul se află în topul listei atunci când vorbim despre orașul în care dragostea plutește în aer. Cred că un city break în Paris sună a cadoul perfect pentru Valentine’s Day. În trei zile ați putea lua toate obiectivele turistice la rând, plus să faceți/ să faci ceva shopping și să încerci o croazieră pe râul Sena. Așadar, dacă ai mai fost în Paris până acum și nu ai făcut acest lucru, ai să vezi că în doi o astfel de experiență este cu totul și cu totul specială. Există mai multe tipuri de crozieră, însă de Valentine’s Day poți opta pentru cea cu cină romantică sau cu degustare a șampaniei, unde puteți fi însoțiți de un sommelier care să vă spună tainele șampaniei în timp ce admirați panorama Parisului. În funcție de „serviciile” pe care le dorești, o crozieră cu cină inclusă poate fi între 90 și 150 euro.

Probabil deja aveai acest cadou în minte, iar eu  sper să îți ușurez situația: ai aici cazare, avion și tot ce trebuie ca să poți începe liniștită planificarea bagajelor.

Viena

Când zic Viena, mă gândesc la o poveste de epocă, la arhitecturi maiestoase, la prințesa Sissy, la frumos, la imperiu și muzică. Iar dacă ar fi să mă întorc într-o capitală, Viena ar fi prima pe lista mea. Dacă îți dorești o vacanță scurtă, dar intensă, plină de frumos, alege acest loc. Cred că cele mai romantice plimbări le veți avea în  superbele grădini ale palatelor, iar muzeele și catedralele pline de artă vă vor fascina. Trei zile sunt prea puține pentru a vedea tot ce poate oferi Viena. Dar nu-i nimic, așa îți vei dori să o mai vizitezi o dată! Îți recomand să faci turul orașului cu trăsura care va reuși să te transfere în timp; va fi cea mai tare surpriză pentru partenerul tău! Stațiile cu cele mai multe trăsuri le găsești lângă Stephansdom, dar și în fața palatului Hofburg sau Michaelerplatz. O plimbare de aproximativ o oră este 65 euro, iar cea de 20 de minute costă aproximativ 40 euro.

Sună bine, nu-i așa? Vezi aici cea mai bună ofertă pentru un sejur în doi în capitala europeană care te va lăsa fără cuvinte.

Praga

Orașul de aur te va face să spui doar atât: wow! Faptul că se află pe primul loc în preferințele turiștilor din întreaga lume, poate te va îndemna să îl alegi ca destinație pentru vacanța ta! Dacă ar fi să aleg  între Viena și Praga, pentru că amândouă capitalele transmit același aer medieval, nu știu ce aș face.. cel mai probabil n-aș rezista și le-aș vizita pe amândouă. Praga uimește prin multitudinea de castele, prin bogăția obiectivelor turistice și mixul de arhitectură. Îți voi recomanda trei lucruri pe care le poți face gratis în Praga: 1)  fă o plimbare împreună cu iubitul tău pe renumitul Pod Carol; 2) vizitează controversata Casa Dansatoare; 3) nu uita să îți faci o fotografie la cunoscutul perete cu John Lennon.

Dacă încă nu te-am convins, uită-te pe câteva fotografi cu Praga și sigur îți vei dori din tot sufletul să o vezi și tu. Aici găsești super oferta pentru cadoul de Ziua Îndrăgostiților.

Barcelona

Barcelona este orașul în care sunt sigură că oricine își dorește să ajungă măcar o dată în viață. Alții chiar se mută de tot acolo după ce văd cât de frumos este! Numai gândul la cum sună spaniola mă face să mă gândesc la telenovele, filme de dragoste, automat romantism, deci.. Ziua Îndrăgostiților. Și, pentru că Barcelona pur și simplu fascinează prin complexitatea sa, prin arhitectura nonconformistă îmbinată cu clasicul, pot susține că se află în topurile mele pentru un sejur în cuplu. Aici poți face orice îți dorește inima; te poți distra seara în cluburi, poți face shopping pe La Rambla și eventual te poți relaxa pe plajă. Îți propun să-i faci partenerului tău o surpriză de care nu va uita prea curând: vizitați Aquarium Barcelona care are un tunel subacvatic de 80 de metri. Veți fi fascinați de cele 11 000 de animale marine care se vor plimba deasupra voastră. Prețul de intrare este undeva la aproximativ 20 de euro.

Surprinde-l cu un city break în Barcelona! Vezi aici cea mai bună ofertă pentru un Valentine’s Day memorabil.

Sursă foto: pixabay.com, pexeles.com

Citește și:

Vacanță în cele mai mici țări din Europa

Categorii Lifestyle