Idei de outfituri inspiraționale de la Săptămâna Modei de la Copenhaga

idei de outfituri săptămâna modei de la copenhaga

Odată cu Săptămâna Modei de la Copenhaga, care a avut loc între 7 și 10 august, a sosit și momentul acela care se-ntâmplă de două ori pe an, în care luăm pulsul modei scandinave. Cu ce-am rămas? În primul rând, dacă ai urmărit ce s-a întâmplat în cele trei zile de Copenhagen Fashion Week, sigur ai observat un pattern al ținutelor de street style, de la flip flops la pantalonii tăiați deasupra genunchilor, proporțiile exagerate ș.a. Pe de altă parte, a însemnat trei zile pline ochi de show-uri care ne-au făcut să luăm notițe și să trecem conștiincios pe wish list look-uri inspiraționale. Anul acesta, mi-a plăcut în mod special show-ul Ganni și mi-au rămas întipărite bine-bine în memorie câteva rochii Cecilie Bahnsen, cărora le-aș găsi numaidecât loc în garderoba mea. În toate cele trei zile, focusul a făcut un fel de ping-pong între prezentări și street fashion, iar outfiturile pe care le-am văzut între show-uri sunt numai bune de pus la păstrat pentru zilele în care ne dorim ceva influențe nordice (și nu numai) în ținute. 

Cool combo

Să pui laolaltă un costum oversized și o poșetă de inspirație retro e ultra cool zilele astea. Sigur că proporțiile costumului trebuie controlate, iar dacă alegi acest combo, păstrează ținuta clean în rest.

costum oversized

Contrast

O ținută monocromă ori un ansamblu care înglobează mai multe nuanțe închise poate fi transformat dacă adaugi un accesoriu într-o nuanță contrastantă ori chiar neon – și aici poți alege în funcție de cât îți permite outfitul, de la șapcă, poșetă, șosete până la eșarfă ori scrunchie.

idei de outfituri contrast

Polka Dots

O rochie albă cu polka dots negre, cum e cea purtată de Cecilie Thorsmark mai jos, poate funcționa de minune atât în bagajul tău de vacanță, cât și în circuitul ținutelor zilnice. Mai mult, poate supraviețui tranziției în sezonul următor, dacă o porți cu un sweatshirt și o pereche de botine cu vârf pătrat sau cu un pulover și cizme ori botine cu vârf ascuțit.

rochie buline

Bucket hat

Așa cum acum două sezoane aduceai în garderobă borseta, sezonul acesta, designerii au reiterat un alt accesoriu căruia cel mai probabil nu te gândeai să-i dai o șansă – pălăria de pescar.

palarie pescar

Deux-pieces

Clasicul deux-pieces poate fi dus într-o direcție ultra cool, dacă e asociat cu sneakerși. Vrei să mergi chiar mai departe? Lasă șosetele la vedere și păstrează partea de sus a ținutei minimală, un T-shirt, ca în exemplul de mai jos, e suficient.

deux-pieces

Foto: hepta.ro