Idei de make-up pentru Halloween

Deși nu este tocmai sărbătoarea noastră, a românilor, de câțiva ani Halloween-ul a căpătat popularitate și a devenit îndrăgită de tot mai multe persoane. Dincolo de mesajul scary pe care îl presupune, de fapt, această sărbătoare este una menită să ne distreze, datorită costumelor și machiajului fantezist.

Chiar dacă anul acesta nu vom merge la o petrecere, așa cum se întâmpla în anii trecuți, nu trebuie să ratăm petrecerea (poate pe zoom). Iată câteva sugestii pentru un look wow în noaptea de Halloween, de la Mihaela Rotaru, make-up artist și trainer.

O propunere interesantă și ușor de realizat ar fi “Crăiasă zăpezilor” – reinterpretată. Avem nevoie de un fond de ten foarte alb (sau un alt produs cremos cu acest efect), glitter sau paiete, bucăți de folie din aluminiu (sau orice altceva care poate da efectul strălucitor metalic), o tiara sau un colier ce poate fi folosit pe post de tiara (putem folosi și ceva cu perle) și puțin fard negru. Pentru un efect wow, ideal ar fi să folosim produsul alb de pe față și în păr.

O altă propunere este puțin mai dificil de realizat, însă mai de efect, ar fi ‘’zombie”. Daca aveți înclinații spre desen, se poate realiza întocmai, dar chiar și fără aceste abilitați artistice, îl putem folosi că sursa de inspirație. Putem aplica fond de ten mai închis, în completarea căruia venim cu un fard roșu vinețiu.

Rănile pot fi reproduce cu ajutorul unui creion dermatograf și cu ruj. Ochii se machiază cu fard negru pe țoață suprafață, până dedesubtul sprâncelenor, și pe zona cearcănelor. Pentru un efect mai credibil, se poate veni în completare cu diferite accesorii și cu o ținută precum cea din imagini.

Make-up realizat de Ema Popa, sub îndrumarea Mihaelei Rotaru, make-up artist și trainer.