Idei de amenajare a balconului. #DECO

Pentru că în această perioadă cu toții #stămacasa, ne-am gândit să vă dăm câteva idei pentru amenajarea balconului – oricât de mic sau de mare ar fi el – astfel încât să-ți poți bea cafeaua cu drag în el sau, de ce nu, să-l transformi într-un spațiu de lucru ori de joacă. 

Primul pas: eliberează balconul. Evident, trebuie să începi cu o curățenie și o organizare a lucrurilor pe care le depozitezi acolo. Cu siguranță sunt multe și, cu siguranță, pe multe nici nu le folosești. Așa că e momentul perfect pentru a scăpa lucrurile nefolositoare. Ce folosești sezonier – sania copiilor de exemplu – poate fi așezat frumos/mascat sau chiar pus astfel încât să facă parte din decor. De exemplu, sania poate fi fixată de perete, iar în spatele spătarului fixate diferite scule.

Poți folosi băncuțe cu spațiu de depozitare dacă nu dispui de o suprafață prea mare, dar dacă ai cum, poți pune pe balcon chiar un dulap. Mai ales în cazul unui balcon deschis, va proteja mai bine ce depozitezi.

Pasul doi: cumpără un mobilier adecvat spațiului de care dispui. Mobilierul poate fi de terasă sau nu. Poate fi minimalist sau dimpotrivă. Poate avea fiecare element tradițional – mese, scaune – sau poate fi format din niște pufuri uriașe, paleți sau doar un balansoar. Indiferent de decizie, ia în considerare spațiul, deschiderea geamurilor – nu vrei să se ude la fiecare ploaie – și lasă suficient loc încât să-ți permită deplasarea.  În cazul balcoanelor mici, mobilierul poate fi pliabil sau minimalist, de preferat un blat și scaune de bar.

Pasul trei: multe decorațiuni și plante pentru balcon. Lumini. Tablouri. Magneți. Plante. Perne colorate. Toate își găsesc locul pe un balcon și fac spațiul să arate spectaculos. Și cine nu ar vrea să bea seara un pahar de vin pe un astfel de balcon…

Fotografii: Pinterest, Adobe Images, Sursa: https://designtherapy.ro/

Categorii Lifestyle