Ibiza – o destinație care te surprinde de dimineața până…dimineața

Atunci când spui Ibiza, te gândești, probabil la petreceri care țin până în zori de zi, la cluburi renumite în toată lumea și la DJ faimoși care vin în această ”insulă a distracției” să-i încânte pe toți iubitorii de ritmuri electronice. Dar Ibiza e mai mult de atât.

Mica insulă Baleară poate fi, cu ușurință, un loc pentru o vacanță în care vrei să te relaxezi, să te bucuri de plaje cu nisip fin și ape turcoaz, sau un loc pentru amatorii de fine dinining, dar și pentru cei care vor să se ”reseteze„ într-un yoga retreat.

Eu m-am întors de curând dintr-o escapadă în Ibiza, unde am ”mixat” ca un adevărat DJ tot ce are insula mai frumos de oferit. Dacă iei în calcul această destinație pentru următoarea ta vacanță, îți las mai jos o listă cu locurile care mi-au plăcut cel mai mult.

În primul rând, ia în calcul că pentru a ajunge în Ibiza, trebuie să fii pregătit pentru un zbor cu escală. Cele mai bune variante sunt, de obicei, cu legătură la Barcelona sau Madrid. Îți sugerez să te hotărăști din timp, pentru că prețurile biletelor nu sunt cele mai mici, însă pot să-ți garantez că va fi o ”investiție” în cele mai frumoase amintiri și poze pe Instagram.

Pe zona de petreceri prefer să nu mă pronunț, pentru că în fiecare seară ai de ales între evenimente care mai de care, cu lineup-uri de senzație, la cluburi care au devenit faimoase în toată lumea.

După o noapte de clubbing poți, însă, să te relaxezi pe o plajă, și să te bucuri de un pahar de cava – în vacanță e permis încă de la micul dejun 🙂

Preferatele mele au fost Experimental Beach – o plajă mai retrasă, aproape de salinele Ibizei, unde starea Zen e la ea acasă. Plaja are un view superb, de unde ai toate șansele să instagramezi un apus cum n-ai mai văzut.

Pe lista mea e si Beach House, o plajă ceva mai animată, dar unde te poți delecta cu un brunch super sănătos, smoothie-uri pline de energie, dar unde lista de vinuri l-ar impresiona și pe un somelier.

Ibiza e locul potrivit și pentru cei mai foodie – a.k.a. eu – asta pentru că vei găsi restaurante, de la cele mai simple și clasice, dar cu mâncare gustoasă, la unele mai sofisticate care, pe lângă dish-uri atent pregătite, îți vor oferi o super experiență.

Preferatul meu a fost, de departe, La Granja – un restaurant cu concept ”farm to table”.  De fast, la Granja e chiar o fermă situată în centrul insulei, unde gătesc doar din ingrediente din propria grădină și totul este extrem de proaspăt și gustos. Locul arată wow, iar atmosfera e una care te face să vrei să revii și a doua zi. Poate și a treia 🙂

Dacă vrei să ajungi aici, rezervarea e un must, pentru că sunt puține mese, iar cererea e mare.

Dacă vii în Ibiza, o excursie cu barca până la Formentera e un fel de obligație, așa că poți să plănuiești din timp să dedici o zi întreagă acestei activități – tipurile de bărci care pot fi închiriate sunt numeroase și totul ține doar de preferință și de…buget.

Poți alege și opțiunea de a face excursia pe o barcă mai mare, cu alte grupuri de turiști dornici de plimbări pe mare și peisaje spectaculoase. În port sunt nenumărate asemenea opțiuni, dat îți recomand să faci un mic research înainte.

Poza 6 si 7

Vacanța în Ibiza a fost START- ul verii mele, un start cum nu se putea mai frumos și cu experiențe la care îmi va fugi gândul în sesiunile de ”day dreaming” de la birou.

Categorii Lifestyle