Hot Trend: Ce trebuie să știi dacă vrei să îți vopsești părul în nuanța Millenial Pink

Părul în nuanțe curcubeu a început să facă furori pe toate rețelele sociale sezonul acesta, însă puține au avut curajul să adopte noul trend. Cu toate acestea, se pare că rozul câștigă teren în fața părului curcubeu. Nuanța pastelată, care te duce cu gândul la vata de zahăr din copilărie, este culoarea care sunt sigură că toamna aceasta va fi din ce în ce mai cerută specialiștilor. Eu sunt mai cuminte și merg pe culori de păr mai safe, însă recunosc că din momentul în care am văzut-o pe frumoasa Fernanda Ly While (fotomodel australian), purtând acest roz demențial, tind să mă răzgândesc. Ok, nu știu dacă am curajul să fac asta, dar momentan încerc să îmi conving o prietenă (mai nonconformistă) să facă această nebunie.

Dacă în acest moment ai părul vopsit blond, sunt sigură că ți-e puțin mai ușor să te reorientezi spre millenial pink, însă pentru brunete ar fi o decizie radicală. Cu toate acestea, fotomodelul internațional a reușit să șocheze printr-o super schimbare , trecând de la o nuanță închisă direct la roz. Cum a reușit să o obțină un look fabulos care acum îi este semnătură?  Ne spune chiar ea. Într-un interviu oferit revistei Harper’s Bazaar, aceasta a împărtășit câteva sfaturi celor care se gândesc să își vopsească părul în cea mai cool nuanță a anului. Te încadrezi și tu în această categorie? Iată ce trebuie să știi:

 Nu te grăbi!

„Numărul 1: nu te grăbi! Nu te schimba de la brunet la blond într-o singură zi. Dacă vei face asta, cel mai probabil nu vei mai avea ce păr să vopsești! Culoarea mea de păr este într-adevăr foarte, foarte, foarte închisă, iar atunci când m-am vopsit pentru prima oară, părul meu era un maro ciudat spre portocaliu, foarte ciudat! Atunci m-am vopsit un roșcat închis – tot părul. Abia după aceea m-am făcut blondă. A durat o lungă perioadă de timp, însă am făcut totul de una singură.

Folosește produse profesionale!

„Pentru început, am folosit o vopsea pentru păr blond, ca acelea care sunt într-o cutie normală – nu îmi amintesc exact cum se chema. După aceea, am cumpărat substanțe profesionale pentru decolorarea părului – pudră și oxidant – le-am amestecat și apoi aplicat pe păr de una singură. Și uite-așa am devenit blondă.

Cheia este îngrijirea părului înainte și după decolorare!

„După ce ți-ai decolorat părul, asigură-te că folosești produse de păr potrivite. Eu folosesc produse de la Redken pe care le iau de la salon. Trebuie să faci tratamente des, nu în mod regulat, ci des, până în momentul în care vrei să îți vopsești părul din nou și după aceea, de asemenea. “ 

Timpul este totul!

„Trebuie să fii destul de precisă atunci când îți decolorezi părul, pentru că dacă o faci prea lent, riști să obții nuanțe ciudate de portocaliu – bucăți de păr care nu s-au decolorat complet. Dacă o faci prea repede, s-ar putea ca părul tău să fie suprasolicitat, să se rupă și rezultatul să fie dezastros. În cazul meu, am așteptat între 4 și 6 săptămâni între cele două etape, decolorare și colorare, însă contează cât de mare este rădăcina. Acum am apelat la salon, deoarece părul meu este atât de lung, încât e imposibil să fac asta de una singură.

Balsam de păr colorat

„În ceea ce privește înțelepciunea-culorilor, sunt destul de leneșă. Doar combin vopseaua cu balsamul de păr și asta-i totul (râde). Este calea cea mai sigură. Nu voi face acest lucru mereu – dar momentan nu prea îmi pasă, dimpotrivă, chiar îmi place așa.

La salon sau acasă?

„Cu siguranță este posibil să te vopsești și acasă, însă nu recomand acest lucru dacă ai părul la fel de închis ca al meu! Dacă părul tău natural este blond/castaniu, atunci e ok! Însă în ceea ce privește părul persoanelor asiatice, e mai greu de făcut asta.

Deci, cine are curajul să urmeze exemplul Fernandei? #MillenialPink 💗

Foto: Pinterest, Instagram