Hot Trend Alert: Cum porți dresurile plasă

Din când în când, câte un microtrend capătă o amploare neaşteptată, transformându-se în ceva ce deodată observi că poartă toate fashion girls. În prezent, un astfel de moment în lumina reflectoarelor o au nimeni altele decât… dresurile plasă.

Da, dresurile plasă pe care cel mai probabil le-ai rezervat până acum fie pentru ţinute purtate exclusiv în dormitor, fie pentru vreo petrecere mai wild, au coborât” între timp de pe piedestalul de accesoriu dificil de purtat”, devenind ceva ce toate IT girls poartă cu nonşalanţă pe stradă, alături de outfituri de zi.

În ciuda reputaţiei pe care o au, şi anume că ar fi dificil de purtat din cauza faptului că au un aspect destul de provocator, dresurile plasă sunt de fapt chiar foarte uşor de integrat în ţinute de zi cu zi.

Ai mai multe variante. Cea mai la îndemână este opţiunea în care porţi o pereche de dresuri plasă care sunt vizibile pe dedesubtul unor pantaloni cropped. Simplu, nu? Tot ce trebuie să ai în vedere este să nu porţi pantaloni prea strâmţi, astfel încât dresul să fie vizibil pe dedesubtul materialului, ci doar să fie un detaliu discret vizibil la nivelul gleznelor. Cel mai bine optezi pentru nişte jeanşi cu croială relaxată, care echilibrează perfect aspectul senzual al plasei cu o doză de casualness.

O a doua opţiune, preferată de style stars precum Kim Kardashian sau Kylie Jenner, este să porţi dresuri plasă cu talia foarte înaltă (ar fi ideal să ajungă cam până sub bust) alături de pantaloni (tot jeanşii sunt varianta ideală) cu talie înaltă. Eventual, dacă te simţi îndrăzneaţă, poţi să introduci partea de jos a tricoului în talia dresurilor! Dacă vrei o variantă mai discretă, lasă să se vadă talia dresurilor pe dedesubtul unei cămăşi rămase descheiată la ultimii câţiva nasturi sau pe sub un top care e cu câţiva centumetri mai scurt decât nivelul taliei jeanşilor.

A treia opţiune, una cu un aer un pic mai edgy şi mai rebel, e să laşi dresurile plasă să se vadă pe dededesubtul unor jeanşi rupţi. Regulă de bază aici ar fi, din punctul meu de vedere, să alegi nişte jeanşi nu foarte distressed (ideal ar fi ca rupturile să se limiteze la nivelul genunchilor), pentru a evita să arăţi vulgar sau ca şi când te străduieşti prea mult. Desigur, rămâne şi regula jeanşilor mai largi, ca dresurile să nu fie vizibile pe sub material.

A post shared by LYDIA F. (@deaddsouls) on

Dacă încă nu te simţi pregătită să porţi o pereche de dresuri plasă, mai există o alternativă – şosetele-plasă. Le poţi purta practic cu orice, şi sunt un element subtil care punctează ţinuta cu o doză de edginess.

Dacă eşti curioasă cum poartă fashion girls dresurile plasă, iată încă nişte exemple care să te inspire:

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

A post shared by Sarah (@sarahfuckingsnyder) on

A post shared by CheersMyHeels (@oliwia_bugala) on

A post shared by Kylie (@kyliejenner) on

Foto: hepta.ro, Pinterest, Instagram

CITEȘTE ȘI:

Accesoriul IT al momentului e ceva ce ai deja în garderobă