Hospice Casa Speranței te provoacă să fii Doctor în Optimism!

Copiii de la HOSPICE Casa Speranţei, alături de Irina-Margareta Nistor, în rolul decanului, au deschis „Academia de Optimism“, o platformă de e-learning şi de strângere de fonduri. Prin Academiadeoptimism.ro, oricine poate afla ce înseamnă cu adevărat să fii optimist şi motivele pentru care trebuie preţuită fiecare clipă, indiferent de problemele apărute.

Nicole Cherry, Liviu Teodorescu, Andrei Roşu și Florin Grozea sunt doar câteva dintre persoanele publice care s-au alăturat proiectului, în rolul de profesori-invitaţi ai Academiei.

Prin Academia de Optimism, HOSPICE Casa Speranţei pune la dispoziţie lecţii de optimism sub forma unor scurte materiale video care aduc în prim plan micii beneficiari ai organizaţiei şi invitaţii lor speciali. „Cum înveseleşti un om trist?”, „De ce râd aşa de puţin adulţii?”, „Tu ce faci când plouă afară?” – sunt doar o parte dintre întrebările la care copiii de la HOSPICE au venit cu gânduri pozitive către oamenii mari. Răspunsurile lor, precum: „Îi fac o inima mare” , „Aşa vor ei” sau „Fac întrecere între picăturile de apă” te vor face să zâmbeşti şi să vezi lumea altfel, odată ce accesezi www.academiadeoptimism.ro.

„Academia de Optimism a fost creată cu scopul de a arăta că, dincolo de gravele probleme de sănătate cu care se confruntă, copiii de la HOSPICE sunt cei mai buni profesori în optimism. Din momentul în care ei ajung în îngrijirea fundaţiei noastre, noi asta încercăm – să le aducem zâmbetul pe buze şi să îi ajutăm să se bucure de copilăria lor. Scopul acestei platforme este de a ne susţine în strângerea de fonduri necesară oferirii serviciilor gratuite pentru copiii ce se confruntă cu boli incurabile; şi de aceea sperăm să avem cât mai mulţi ‘absolvenţi’, pentru ca împreună să reuşim să menţinem optimismul acestor copii”, a spus Mirela Nemțanu, Director Executiv HOSPICE Casa Speranţei.

Academiadeoptimism.ro pune la dispoziție trei programe: Licență în Optimism, Masterat în Optimism și Doctorat în Optimism, accesibile în schimbul unor donații. Mai mult, pe lângă cursuri, de pe site pot fi achiziționate și tricouri cu mesaje inspiraționale sau wallpapers creative.

Academia de Optimism HOSPICE este un proiect HOSPICE Casa Speranţei dedicat dezvoltării îngrijirii paliative pediatrice. Inițiativa poate fi susținută și prin donații prin SMS, trimițând un mesaj cu textul OPTIMISM la 8844 (cost: 2 EURO/lună, doar în rețelele Orange, Vodafone și Digi).