Horia Mihail cântă Mozart la Sala Radio

Unul dintre cei mai apreciaţi pianişti români ai momentului, Horia Mihail, solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio cunoscut în întreaga ţară graţie turneelor naţionale în care este implicat – Pianul Călător, Duelul viorilor, Flautul de aur şi Vioara lui George Enescu la sate – va interpreta vineri, 8 aprilie (19.00), alături de Orchestra Naţională Radio, unul dintre cele mai romantice concerte semnate de Mozart.

Sub bagheta lui Cristian Oroșanu, dirijor şi fondator al orchestrei Kamerata Kronstadt şi dirijor permanent al Filarmonicii din Braşov, Horia Mihail propune publicului de la Sala Radio Concertul nr. 20 în re minor pentru pian şi orchestră, compus de marele Amadeus în 1785 şi interpretat în premieră absolută în acelaşi an, la Viena, compozitorul însuşi regăsindu-se atunci în ipostază solistică. În această perioadă, Horia Mihail se află în cea de-a VI-a ediţie a turneului său naţional Pianul călător, intitulată anul acesta ROMANTIC EXCLUSIV: CHOPIN” şi prezentată între 24 martie şi 21 mai în 19 localităţi din ţară şi la Chişinău.

În a doua parte a serii veţi avea ocazia de a vă întâlni cu o celebră partitură a romantismului muzical: Simfonia fantastică, semnată de Berlioz, supranumită şi „Episod din viaţa unui artist (în cinci părţi)” partitură care descrie o atmosferă de vis, de reveerie şi despre care se spune că a fost concepută de compozitor sub influenţa opium-ului.

Pianistul Horia Mihail a concertat de peste o mie de ori cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din România şi a susţinut concerte, recitaluri solo şi de muzică de cameră în 18 ţări pe 4 continente. Din 2009, artistul este solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, calitate în care a susţinut numeroase concerte la Sala Radio şi a participat la turnee în ţară sau în străinătate. Dirijorul Cristian Oroșanu a fost apreciat pe multe scene ale Europei în compania unor ansambluri celebre: Orchestre de Paris în cadrul Festivalului de la Aix en Provence, Orchestre National Bordeaux Aquitaine, orchestrele Tonhalle Zürich, BBC Scotish, Lamoureux, Israel Kibbutz, Orchestre National Porto, la pupitrul filarmonicilor din Strasbourg, Bruxelles ş.a.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro. Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio.  Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.