„Hollywood”: Inspirația fashion a momentului

Dacă s-a întâmplat să deschizi Instagramul zilele acestea, nu aveai cum să nu dai peste cel puțin un cadru din noul serial-fenomen. De fix o săptămână, lumea nu vorbește decât despre Hollywood atunci când vine întrebarea „Și.. la ce te-ai mai uitat?”, și pe bună dreptate. Iar dacă ai apucat să vezi fie și un singur cadru, cum spuneam, nu aveai cum să nu îți dai seama că, măcar pentru costume, e musai să îl vezi. De aici înainte, nimic nu te va putea opri până nu vei termina cele 7 episoade. 

View this post on Instagram

welcome to HOLLYWOOD baby 🌟 coming soon to @netflix by @mrrpmurphy

A post shared by LAURA HARRIER (@lauraharrier) on

Hollywood , regizat de Ryan Murphy, al cărui nume îți este cunoscut din Eat, Pray, Love, Pose , American Horror Story, Glee sau The Politician, readuce în prim-plan era de glorie a universului omonim, cu marile figuri ale anilor ’40. Ficțiunea este îmbinată perfect cu evenimentele istorice, așa că îți va face mare plăcere să auzi numele unor iconuri precum Vivien Leigh sau George Cukor, regizorul filmului-monument My fair lady. Ceea te ce va surprinde, dacă nu ai apucat încă să te uiți, va fi ipostaza în care se află toate aceste personaje: umană, vulnerabilă, hipersensibilă, dar gata să lupte pentru lumina reflectoarelor și pentru un loc printre stele. 

View this post on Instagram

Hollywood is out NOW on @netflix

A post shared by Jake Picking (@jakepicking) on

Iar în ceea ce privește figurile emblematice ale Hollywood -ului, unul dintre personajele centrale este Rock Hudson, a cărui poveste a fost transformată spre final într-o utopie. Dealtfel, întreaga evoluție a scenariului va fi ca un vis frumos, în care problemele majore ale perioadei, rasismul, homofobia, prostituția sau consumul de substanțe, sunt învinse de eroi ca într-un basm. 

View this post on Instagram

The costumes 🙌🏻 Sarah and Tiger I miss you!

A post shared by Samara Weaving (@samweaving) on

Și dacă e să vorbim despre povești, capitolul costume este desprins dintre cele mai frumoase, responsabile fiind Sarah Evelyn și Lou Eyrich, ajutate de istoricul de modă Raissa Bretaña. Revistele din anii ’40, filmele, fotografiile de arhivă, numeroase personalități precum Katharine Hepburn, Lauren Bacall sau Cary Grant, și colecții ale perioadei, au servit atât ca material didactic, cât și ca elemente definitorii ale zecilor de moodboards făcute pentru definirea perfectă a imaginii fiecărui personaj. Atmsofera perioadei și destinul acestora sunt atent reflectate, de exemplu, în cromatică sau în liniile costumelor, completate perfect de bijuterii, de makeup și de coafuri. 

View this post on Instagram

Avis has fits that make you forget anyone else is in the room.

A post shared by HOLLYWOOD (@hollywoodnetflix) on

Te vei îndrăgosti iremediabil de halatul cu pene și de accesoriile lui Avis (Patti LuPone), soția ambițioasă a patronului studiourilor Ace, de fustele cu talie înaltă ale lui Claire Woord (Samara Weaving), fiica lui Avis, sau de ținutele de gală ale lui Camille (Laura Harrier). Și poate, dacă nu știai deja, vei afla că nicidecum nu am inventat noi crop top-urile, ci ele aparțin esteticii de la sfârșitul decadei 40s. Așadar, pregătește-te să te bucuri de mult satin, voal, de printuri și de piese pe care vei dori să le recuperezi din șifonierul bunicii. 

View this post on Instagram

Meet Hollywood’s big wigs.

A post shared by HOLLYWOOD (@hollywoodnetflix) on

View this post on Instagram

introducing Camille Washington ✨🎥 @hollywoodnetflix

A post shared by LAURA HARRIER (@lauraharrier) on

View this post on Instagram

All the stars come out May 1.

A post shared by HOLLYWOOD (@hollywoodnetflix) on

Ceva din aceste lookuri îți va fi foarte familiar, întrucât multe case de modă importante, precum Prada, Louis Vuitton sau Gucci, au ales ca sursă de inspirație anii ’40. Vizionare plăcută!

Foto: Instagram