Halloween Special: 8 serii de filme horror pentru un maraton de groază

filme horror

Nu știu voi cum stați la capitolul „curaj”, dar eu una mă pierd de tot atunci când aud de filme horror. Mă uit la ele, mai mult printre degete, recunosc, și doar dacă am companie care să mă asigure că „e doar un film…”.

Lăsând gluma la o parte, filmele horror chiar pot fi interesante. Așa că dacă nu ai planuri de Halloween, propunerea mea este un maraton acasă, cu toată gașca de prieteni, cu pizza, popcorn și… cele mai înfricoșătoare francize horror. Altfel spus, planul perfect pentru o seară de groază și… fun!

Jaws

Povestea rechinului alb care mănâncă oameni și face prăpăd într-un resort adorat de foarte mulți turiști a început cu romanul Jaws scris de Peter Benchley în 1974 și a continuat cu un film regizat de Steven Spielberg, care a fost nominalizat și la Oscaruri. Pe scurt, acesta urmărește eforturile unei echipe de a prinde un rechin ucigaș care face zeci de victime pe Amity Island. Pelicula lui Spielberg din 1975 a inspirat o adevărată serie: Jaws 2, în 1978, Jaws 3-D, în 1983, și Jaws: The Revenge, în 1987, filme care, din păcate, nu s-au ridicat la nivelul producției originale.

A Nightmare on Elm Street

Personajul Freddy Krueger a inspirat nouă filme, așa că A Nightmare on Elm Street este seria perfectă pentru o noapte de groază. Toate pornesc de la aceeași întâmplare: un copil ucigaș este îngropat de viu de părinții din oraș, după ce instanța îl achită, dar spiritul acestuia se întoarce în visele unor copii, pe care îi torturează mental.

Saw

Evident că din această listă nu putea lipsi franciza care a stârnit groaza tuturor. Un puzzle mortal orchestrat de maestrul scenariilor malefice, Jigsaw. Victimele sale, prinse în situații-limită, sunt nevoie să pună cap la cap indicii, să facă tot felul de conexiuni și alegeri dificile. Și, nu în ultimul rând, să își depășească limitele pentru a putea supraviețui.

The Ring

O altă franciză horror extrem de populară este și The Ring, un remake al filmului japonez Ring din 1998. Prima peliculă este regizată de Gore Verbinski, un maestru al genului, și pornește de la legenda unei casete video despre care se spune că este letală pentru cei care o vizionează. În prim-plan este și o jurnalistă, Rachel Keller (Naomi Watts), care, deși este foarte sceptică în privința acestui caz, găsește caseta și hotărăște să se uite la ea. În scurt timp însă, ea se trezește prinsă într-o cursă pe viață și pe moarte.

Leprechaun

Adevărul e că m-am gândit mult dacă să includ și această serie aici, având în vedere că e undeva între comedie și horror și, hmm, e cam greu să vă conving de potențialul înfricoșător al unei povești atunci când personajul principal e un spiriduș. Da, ați citit bine! Sunt șapte filme cu spiridușul irlandez și malefic, ce este gata să comită o serie de crime în încercarea de a se răzbuna pe cel care i-a furat aurul.

Child’s Play

Știu sigur că Chucky a traumatizat copilăria multor persoane, pentru că, nu-i așa, în anii ’90 chiar nu exista ceva mai înfricoșător decât păpușa ucigașă. Am și pierdut șirul filmelor din această serie (probabil sunt vreo șase sau șapte), dar țin minte că mi se părea fascinant cum îi inventaseră lui Chucky inclusiv o soție și un copil. Așa că dacă vrei să ai parte de un Halloween cu muuultă nostalgie (și, evident, dacă poți să depășeșești traumele copilăriei), seria Child’s Play este una dintre cele mai bune idei. Cine știe, poate de data asta nici nu te vei mai speria.

Halloween

Chiar luna aceasta, mai exact pe 19 octombrie, va avea loc premiera filmului Halloween, care împarte același nume cu producția originală, cea din 1978, un titlu iconic al genului horror (și da, actrița Jamie Lee Curtis revine în noua poveste). Seria îl are în prim-plan pe Michael Myers, un personaj care, la vârsta de șase ani, își omoară sora și este internat într-un spital de psihiatrie. Ani mai târziu, el reușește să evadeze și se întoarce acasă, începând să îi terorizeze pe cei din jur.

The Conjuring

Închei lista recomandărilor cu cea mai înfricoșătoare serie din punctul meu de vedere, The Conjuring (1&2), inspirată din povestea reală a lui Ed și Lorraine Warren, doi experți în fenomene paranormale, care se confruntă cu cei mai înfricoșători demoni. The Conjuring 3 va fi lansat în 2019.

Categorii Lifestyle