Hair Waves, coafura momentului

Hair Waves

În această primăvară, când vine vorba despre hairstyling, accentul se pune pe dezordinea ordonată. Mai exact, pe un look lejer, care pare natural, dar în realitate este studiat şi atent finisat. Cunoscută sub numele de hair waves, coafura arată senzaţional  pe toate lungimile de păr.

Hairstyliștii din spatele show-urilor pentru Versace, Rodarte, Alexander Wang şi Anna Sui au făcut din acest look un must-have pentru sezonul cald. Vestea bună este că hair waves avantajează orice formă a feţei şi se potriveşte pentru orice coafură, chiar şi celor cu breton.

Secretul constă în a obţine bucle lejere, care arată perfect mai ales pe un păr strălucitor.  Îţi va oferi un aer degajat, ca şi cum nu ai fi depus niciun efort. De fapt, acest look imită aspectul părului uşor ondulat, lăsat să se usuce natural după o zi petrecută la plajă, în aerul sărat şi apa mării.

Coafura hair waves se realizează cel mai simplu cu ajutorul unui ondulator conic fără clapetă, dar poţi folosi şi o placă de păr îngustă sau multifuncţională, cu exteriorul rotunjit. Secretul este să ondulezi șuviţele de păr foarte lejer, fiecare într-o altă direcţie. Pentru rezultate garantate, trebuie să schimbi şi poziţia aparatului cu care îţi ondulezi părul.

Mai exact, uite ce trebuie să faci: ondulează o şuviţă spre exterior, cu aparatul ţinut aproape vertical, apoi ondulează următoarea şuviţă mai strâns, cu aparatul ţinut orizontal. Următoarea şuviţă de păr o ondulezi spre interior, cu aparatul ţinut aproape vertical şi apoi repeţi aceste mişcări până ai ondulat tot părul.

Finisarea se face cu puţin ulei pentru vârfuri, dacă ai firul gros şi mult volum, sau cu un spray care conţine sare  de mare, dacă ai părul subţire şi fără volum.

Foto: hepta.ro