Greta Thunberg, susceptibilă de Coronavirus

Greta Thunberg coronavirus

Cunoscuta activistă suedeză în vârstă de 17 ani, Greta Thunberg, spune că ar fi contractat COVID-19 în timpul celui mai recent turneu efectuat cu trenul prin Europa, alături de tatăl ei, Svante Thunberg, și el suspect de Coronavirus.

Activista de mediu suedeză spune că nu și-a făcut testul prin care să reiasă dacă a avut sau nu Coronavirus, dar că a experimentat pe pielea ei toate simptomele bolii, și anume frisoane, gât inflamat și dureros, tuse și  stare de oboseală, toate înregistrate după ce s-a întors de la Bruxelles, iar că tatăl ei, pe lângă toate aceste simptome, a avut și febră.

Greta Thunberg adaugă că acum se simte mai bine și că se află în carantină de câteva săptămâni alături de tatăl ei, departe de mama și de sora ei. Ea nu și-a putut face testul de COVID- 19, deoarece spitalele suedeze primesc doar cazurile medicale urgente, iar cei care se simt rău sunt sfătuiți să stea acasă.

”În ultimele două săptămâni am stat în casă. După ce m-am întors din călătoria mea prin Europa, m-am autoizolat (într-un apartament închiriat, departe de mama și de sora mea), având în vedere că numărul cazurilor de COVID-19 (cel puțin în Germania) este același pe care îl înregistra Italia la început. Acum 10 zile am început să simt excat aceleași simptome ca și tatăl meu – care a călătorit cu mine de la Bruxelles. Mă simțeam obosită, aveam frisoane, mă ustura în gât și tușeam. Tata a experimentat aceleași simptome, dar multe mai intens, și cu febră. În Suedia poți face testul de COVID-19 doar dacă ai o stare medical urgentă. Toți cei care se simt rău sunt sfătuiți să stea acasă, în autoizolare. Așadar, nu m-am testat pentru COVID-19, dar e foarte probabil să fi avut virusul, având în vedere combinația de simptome și de circumstanțe.

Acum mi-am cam revenit și, cel mai important, aproape că nu am simțit că sunt bolnavă. Ultima mea răceala a fost mult mai rea decât asta! Dacă nu sufeream în același timp cu tata, nu aș fi suspectat nimic. Aș fi crezut că sunt doar obosită și că doar tușesc puțin.

Iar asta face virusul cu atât mai periculos. Mulți dintre noi (în special tinerii) ar putea să nu aibă deloc simptome sau unele foarte blânde. Și, dacă nu știu că au virusul, îl pot transmite celor aflați în grupe de risc.

Noi nu suntem într-o grupă de risc și avem o responsabilitate enormă, acțiunile noastre pot face diferența dintre viață și moarte pentru ceilalți.

Vă rog, luați în considerare acest lucru, urmați sfaturile specialiștilor și ale autorităților locale și #statiacasa pentru a încetini răspândirea virusului. Și amintiți-vă să aveți grijă mereu unii de ceilalți și să-i ajutați pe cei aflați în nevoie”, a transmis Greta Thunberg pe contul ei de Instagram.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle