Grădina tropicală din mijlocul unui oraș agitat: colecția Musette primăvară/vară 2017

x_dscf7758

Culori vii, imprimeuri, asocieri neobișnuite de nylon și mătase, glitter și multe, multe flori: cam așa a arătat tabloul unei prezentări de modă spectaculoase, colecția Musette pentru primăvară/vară 2017. Și asta pentru că ideea centrală a colecției a fost tocmai aceasta: în inima orașului, „a breath of fresh air” cu arome tropicale. Protagonistul pe care această colecție îl propune este omul modern, liber, fără prejudecăți, fără culoare, fără statut social, care preia elemente din diverse culturi, ca o extensie a personalității sale.
Mai mult decât atât, stilul urban, industrial, se suprapune celui cu elemente naturale, organice, atât în ținutele show-ului, prin materialele folosite – asocierea neobișnuită de nylon și mătase, celuloză, bumbac, dar mai ales ale celor folosite pentru genți și încălțăminte – glitter, nylon, piele, bumbac, textil, satin.

Mesajul colecției este unul de responsabilizare individuală în raport cu mentalitatea de consumator. „Am folosit materia primă până la epuizare – am confecționat haine, apoi genți, pantofi, și cele mai mici accesorii”, spune Cristina Bâtlan, art director și fondator Musette. „Cu o grijă autentică pentru ceea ce se întâmplă în jurul nostru, am încercat mereu să integrăm comunitatea și mediul în acțiunile noastre, transformând fără a distruge, folosind responsabil resursele din jurul nostru.”

Alegerea unui spațiu de prezentare a venit firesc, în acord cu colecția: în serele din incinta Facultății de Argonomie, din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară București.

x_dscf7759

Panoul principal din flori reprezintă proiectul studenților (Simona Ioana Ruță, Cornel Băniță, Adrian Cătălin, Cristina Toma, Cătălin Vlad, Georgiana Strat, Ecaterina Ailincăi, Daniel Cojocaru, Bianca Prisăcariu, Ioana Diaconu, Cătălin Maftei, Irina Costache, Florin Neţu, Alexandru Răuţă, Mircea Vasile) aflați în ultimul an la Facultatea de Horticultură Proiectul este special pentru acest eveniment, coordonați de către Lector Universitar Doctor Sorina Petra si Mădălina Lazar, artist florist.

Acest eveniment este rezultatul muncii și pasiunii fiecărui membru Musette, de-a lungul anilor, de aceea, la finalul prezentării de modă, alături de Cristina Bâtlan, au defilat o parte dintre angajații Musette (Alex Custură, Alexandra Cărăușu, Elena Grigoruță, Dana Ciobănoiu, Florentina Baltagi, Irina Costea, Andreea Călugăru, Vlad Viziteu, Ștefan Carnaru, Nicolae Neagoe, Lucian Georgescu, Vasile Tihon, Mariana Oancea, Sorina Voicilă).

cristina-batlan

Haine: Wilhelmina Arz și Cristina Bâtlan. Hair: Echipa Geta Voinea. Make-up: Echipa ABA Academy (Alina Brăilescu). Muzică: mix urban, colaj muzical realizat de Mirona Iacob Sunet și lumini: Fives.

Iată imaginile din colecția Musette SS2017

Foto: Roald Aron, Mircea Netea