Google va beneficia de un nou look pe durata Săptămânilor Modei

01FRONTROW-superJumbo

De la sezon la sezon, Săptămânile Modei vin cu inovaţii. Şi asta nu numai când vine vorba de cele mai noi tehnologii de prelucrare a materialelor sau cele mai avantgarde siluete imaginate de designeri.

În ultimii ani, frenezia tech se face resimţită în cadrul Săptămânilor Modei din ce în ce mai puternic.

În luna februarie a acestui an, brandul Tommy Hilfiger a creat un Instapit la prezentarea sa pentru sezonul toamnă 2016 – mai exact, un loc special în care lumea avea posibilitatea de a face fotografii din cele mai bune unghiuri pentru a fi apoi postate pe canalele de social media. În acelaşi timp, department store-ul Neiman Marcus a creat un poll pe Twitter întrebându-şi followerii ce show-uri de la Fashion Week ar prefera să vadă transmise live pe feed-ul lor, iar Snapchat a intrat în joc cu Live Stories, montaje de trei până la cinci minute cu cele mai bune fotografii şi clipuri de la New York Fashion Week.

Alphabet Inc., compania-mamă a Google, se aventurează la rândul sau în acest joc începând cu acest sezon. Pe durata Săptămânilor Modei (New York Fashion Week începe în data de 9 septembrie, iar Paris Fashion Week închide calendarul Săptămânilor Modei în data de 5 octombrie), Google va experimenta cu carusele de căutare create şi supravegheate de brandurile care fac parte oficial din calendarul FW. Aceste carusele se vor găsi deasupra listei obişnuite de link-uri generate de algoritmi în urma unei căutări.

Rezultatul va face ca brandurile să poată dicta ceea ce consumatorii văd în momentul în care caută un anumit lucru via Google search, putând astfel să aibă mai mult control asupra reacţiilor clienţilor la produsele lor, precum şi să desprindă din acest lucru informaţii utile aplicabile procesului de producţie.

Astfel, dacă în momentul de faţă, o căutare pe Google după cuvintele-cheie Prada” generează link-uri ce includ pagină oficială şi pagina de Wikipedia a brandului, locuri de unde pot fi cumpărate produse Prada, sau link-uri către paginile de social media ale companiei, în următoarele săptămâni, aceeași căutare va genera drept rezultat fotografii de catwalk din cadrul celui mai recent show de la Milano, mesaje din partea directorului creativ, Miuccia Prada, informaţii despre sursele de inspiraţie ce au stat la baza noii colecţii, sau clipuri din culisele prezentării.

În cazul brandurilor care au adoptat deja modelul see-now-buy-now, precum Burberry, Google va face posibilă achiziţionarea pieselor din cea mai nouă colecţie direct de pe pagina de căutare.

Această opţiune, ce permite utilizatorilor să primească informaţii direct de la participanţi pe durata unui eveniment major, a mai fost implementată de Google în ianuarie, cu ocazia unei dezbaterii din cadrul campaniei prezidenţiale a partidului republican american, difuzată de canalul Fox News. În momentul efectuării unei căutări după cuvintele-cheie Fox News debate”, utilizatorii Google au avut acces la clipuri nedifuzate la TV şi răspunsuri la întrebări ce nu le-au fost adresate candidaților pe durata dezbaterii.

Faptul că designerii au un rol activ în ceea ce priveşte conţinutul pe care îl primesc oamenii legat de brandul lor face ca Săptămânile Modei să prindă viaţă într-un nou fel”, este de părere Cameron McKnight, product manager în cadrul Google.

Rezultatele Google nu vor fi alterate decât pe durata Fashion Week, şi vor apărea alături de link-urile generate de către algoritmii motorului de căutare, astfel încât integritatea lor va rămâne intactă.

Beneficiile există de partea tuturor – Publicul va putea experimenta Fashion Week într-o nouă lumină, brandurile vor putea să îşi transmită mai bine viziunea, fără ca aceasta să fie filtrată prin prisma retailerilor sau a criticilor, în timp ce Google va beneficia de engagement din partea oamenilor, un lucru important pentru advertiseri.

Un lucru e cert – luna aceasta stăm cu ochii pe Google.