Google lansează o bază de date care documentează întreaga istorie a modei

Mai bine de 80 de muzee au participat la crearea unei baze de date diferită de orice există până în prezent în ceea ce priveşte lumea modei.

Platforma în cauza este găzduită de Google, şi se numeşte We Wear Culture. Este vorba despre o platformă online care permite o explorare multifaţetată a industriei modei. Google a digitalizat 30.000 de piese vestimentare şi încă câteva mii de imagini în rezoluţie ultra HD. Vizitatorii platformei pot căuta diverse piese în funcţie de data la care au fost create, culoare, sau alte astfel elemente-cheie.

Google susţine că această iniţiativă („pune la picioarele oamenilor trei milenii de modă”, documentând istoria sa încă din anul 1.000 i.H.

Google a creat de asemenea o serie de clipuri ce pot fi vizionate sub formă de realitate virtuală, şi care documentează originile unora dintre cele mai memorabile piese vestimentare din istoria modei, cum ar fi iconica little black dress creată de Coco Chanel sau modul în care Vivienne Westwood a revoluţionat ideea de corset.

Platforma include de asemenea o secţiune editorială centrată în jurul momentelor-cheie din istoria modei, precum şi contribuţii din partea a peste 450 de expoziţii din cadrul muzeelor de modă din jurul lumii, care pot fi vizitate virtual.

Foto: hepta.ro